Her er Samsungs nye Note20

Nu går Technics helt ind i øret

For godt en måned siden kunne Technics fejre 55-års fødselsdag. Det blev markeret med en særlig jubilæums-udgave af sin legendariske SL-1200 pladespiller.

Den var der dog kun 1.000 entusiaster, som kunne købe. Mange flere kan heldigvis få fat i Technics’ første trådløse øretelefoner, der også har premiere i år.

De nye EAH-AZ70W øretelefoner kan meget vel gøre det goe gamle Technics navn kendt igen i brede kredse. Tilbage i 1970’erne, 80’erne og 90’erne var Technics indbegrebet af god japansk Hi-Fi, Desuden stod Technics’ direkte drevne pladespillere på de fleste diskoteker og radiostationer.

Øretelefonerne blev vist første gang i januar i forbindelse med CES messen i USA, men det er først nu, hvor de for alvor kommer til salg. Prisen i Danmark er 2.000 kroner.

(Foto: Technics)

Dermed markerer Panasonic, der ejer Technics navnet, at EAH-AZ70W skal lege med i luksus-klassen af trådløse øretelefoner. Heroppe, hvor rivalerne bl.a. er Sony, Sennheiser,B&O, Jabra, Denon eller Bowers & Wilkins.

Technics øretelefonerne bygger på store 10 mm drivere – højttaler-enheder – med membraner af graphene. Desuden rummer ørepropperne et særligt lydkammer, der skal sikre den ”energiske og rigt varierede lyd, som Technics er berømt for.” Siger Panasonic.

EAH-AZ70W kommer også med ganske særlig støjreduktion, der er en hybrid mellem analog og digital teknologi. Den skal både være hurtigere reagerende og mere præcis i sin indgriben end konkurrenternes tilsvarende systemer.

Øretelefonerne er også udstyret med en egen Bluetooth antenne, der skal sikre en meget solid trådløs forbindelse mellem ørepropperne og lydkilden, som f.eks. kan være en smartphone med streamet musik. Drop-outs og huller i melodien er ikke noget, man skal oplevc med Technics.

(Foto: Technics)

EAH-AZ70W har selvfølgelig fremad-rettede mikrofoner, så de kan bruges som heqdsæt og håndfri telefon. Øretelefonerne kan tåle regn og sved, og de kan fin-indstilles ved hjælp af en medfølgende app.

Øretelefonerne kan styres med stemmen via digitale assistenter som Apples Siri eller Googles Assistant. Telefonerne kører i 6,5 timer på en opladning. Lægger man dem i en bæreæske, når de ikke lige er i brug, øges spilletiden til 19,5 timer.

Panasonic har i øvrigt et nyt sæt trådløse øretelefoner på vej under eget navn. De minder meget om Technics’, men er designet lidt anderledes og sælges nogle hundrede kroner billigere. De hedder Panasonic RZ-S500W….

(Indledningsfoto til artiklen: Technics)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er Samsungs nye Note20