Danskere jobber i 40 år

Nye ”tænkepadder” kan støje mere

Thinkpads eller blandt danske fans blot ”tænkepadder” er Lenovos professionelle familie af laptops, hvis navn og design stammer helt tilbage til IBM-dagene – inden kinesiske Lenovo købte IBM’s pc-forretning for nogle år siden.

Lenovo har nu lanceret fem nye ThinkPad modeller, der alle rummer Intels seneste 10. generation H-serie processorer og en særlige Ultra Performance Mode.

Den fungerer som en turbo på laptoppens ydelse, men ligesom på sportsvogne betyder det mere støj, når motoren skrues op. Hos Lenovo betyder det, at computeren må larme mere end de 38 dB, der ellers er det højeste for ThinkPads.

ThinkPad P15 er stærk nok til at fungere i krævende arbejdsopgaver. (Foto: Lenovo)

ThinkPad X1 Extreme er klar i tredje generation, der byder på en meget lysstærk skærm på 15,6 tommer. De 600 nits i displayet sikrer, at laptoppen også kan bruges i direkte sollys.

X1 Extreme rummer processorer op til Intels vPro Core i9 chip, der kan suppleres med et Nvidia GeForce 1650Ti grafikkort. Laptoppen har Wi-Fi 6 og kan modtage og installere opdateringer, selvom den er slukket med låget klappet i.

Den ekstreme laptop i tredje generation lander i Danmark i juli. Priserne begynder ved 1.749 dollars eller ca. 11.700 kroner.

ThinkPad P15 og P17 er Lenovos afløsere til sine succesrige P53 og P73 modeller. De er ny-designede fra bunden og har bl.a. en bedre køling end andre laptops. Luft-gennemstrømningen er 13 procent højere, og køle-elementet ved processoren 30 procent større.

ThinkPad P17 i nærbillede. (Foto: Lenovo)

P15 og P17 er modulært opbyggede, hvilket giver mange flere muligheder for individuelt sammensatte computere til brugernes særlige behov. De to laptops har et stort batteri på 94 kWh, op til 4 terabyte lagerplads og mulighed for 4K skærme med Dolby Vision HDR.

ThinkPad P15 med 15 tommer skærm skal koste fra 1.979 dollars eller ca. 13.300 kroner. Har man brug for et større display på 17 tommer, stiger prisen til 2.119 dollars eller ca. 14.200 kroner.

ThinkPad P1 er Lenovos slankeste og letteste mobile arbejdsstation med 15,6 tommer skærm. Den er forsynet med en ny belægning, der reducerer aftryk fra fedtede fingre på displayet. Skærme fås i op til 4K kvalitet. Desuden kan P1 udstyres med 4G telefoni.

Tredje generation af Lenovos ThinkPad Extreme. (Foto: Lenovo)

Lenovo ThinkPad P1 skal koste fra 2.019 dollars eller ca. 13.600 kroner.

Endelig er der Lenovos helt nye ThinkPad P15v model, der kommer med 10. generation Intel H-processorer, Nvidia Quadro P620 grafikchip og en 15,6 tommers skærm i 4K / Ultra HD kvalitet. P15V ses på artiklens hovedfoto.

Denne model er prissat til mere moderate 1.349 dollars eller ca. 9.000 kroner….

(Indledningsfoto til artiklen: Lenovo)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danskere jobber i 40 år