Vi bruger stadig masser af data

Musik-kassetten får nyt liv

Alle ved, at vinyl-plader har oplevet et comeback i de senere år. Selv helt unge mennesker synes, det er mere cool at sidde med et fysisk album-cover i hånden end at streame musikken usynligt fra internet.

Helt forventeligt har flere af de gamle Hi-Fi mærker støvet deres værktøjer af fra dengang og er begyndt at sælge pladespillere igen. Senest var det Technics, der fejrede sin 55-års fødselsdag med en særlig Limited Edition af sin ikoniske SL-1210 grammofon.

I skyggen af vinyl-pladerne er kassettebånd såmænd også gået i produktion igen. De har ikke fået samme synlige comeback og mediemæssige opmærksomhed som LP’erne, hvilket egentlig er ufortjent.

Tænk på, hvor mange kassettebånd der i sin tid kørte i bilradioer, Walkmænner, stereoracks og transistorradioer. I Danmark ville navne som Shubidua. Bamses Venner, Gasolin eller Kandis aldrig være blevet så store uden kassettebåndene, hvor der musikalske opusser blev lagret på.

Modsat pladespillerne har kassettebåndoptagere ikke fået et salgsmæssigt boom. Måske fordi mange af os stadig havde afspillere stående. Måske også, fordi der ikke er samme kulturelle status over et kassettebånd som et album med de originale kunstnere.

Dét vil franskmanden Romain Boudruche nu ændre på. Han sad en weekend og så gamle 80’er film som ”Guardians of the Galaxy” og tv-shows som ”Top of the Pops” og tænkte, hvordan kan jeg genskabe stemningen fra dengang med de næsten ægte varer.

Boudruche fik tromlet nogle forretnings-partnere sammen og skabte firmaet We Are Rewind. Det skal udvikle moderne udgaver af Sonys legendariske Walkman. Altså bærbare kassette-afspillere i et design og med teknologi, der passer til 2020.

Den første We Are Rewind har nogenlunde samme størrelse som Walkman. Den har også rigtige fysiske knapper på toppen til betjening, og den kan spille de gamle kassetter. Find dem frem på loftet eller på det nærmeste loppemarked.

40 år nyere er anvendelsen af letvægts-aluminium til at pakke mekanikken i. Batteriet kan genoplades – det kunne de gamle ikke – og We Are Rewind kar indbygget Bluetooth. Det betyder, at man kan koble trådløse højttalere eller hovedtelefoner på.

Til forskel fra de oprindelige Walkmænner kan We Are Rewind også optage musik på en blank kassette. Træk et USB-kabel fra mobiltelefon eller laptop til kassette-spillerens stereo-in stik – og voila så har man lagret musikken som i gamle dage.

We Are Rewind forsøger lige nu at skaffe kapital til en storproduktion via ”crowd funding” på iværksætter portalen Kickstarter. Her kan interesserede forudbestille et eksemplar til 89 euro eller 665 kroner. Den senere butikspris bliver 129 euro….

(Indledningsfoto: We Are Rewind)

(Foto: We Are Rewind)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi bruger stadig masser af data