Technics fylder 55

LG til både fjernsyn og spil (opd)

(Opdateret) Inkarnerede e-sport folk går hele tiden efter at få en større billedflade til deres alt-dominerende interesse. Altså frem skærme, der er på størrelse med dagligstuens tv.

LG kommer nu med et tv, der sagtens kunne udfylde rollen som skærm for både fjernsyn, Netflix og de seneste nye computerspil. Med en størrelse på 48 tommmer er nyheden stor til spil og acceptabel til de flestes tv-behov.

Den nye skærm er LG’s mindste i sin fremragende OLED familie med 4K HDR kvalitet, der også omfatter modeller på 55, 66, 77 og 88 tommer. Samtidig er tv’et kompatibelt med Nvidias G-Sync grafikkort, som mange har siddende i deres spil-pc’er.

(Foto: LG)

Desuden har LG OLED 48 CX en hurtig opdaterings-frekvens på 120 Hz til indhold i 4K kvalitet. Det vil sige, at skærmen opdateres 120 gange i sekundet, så selv de mest grafisk tunge spil vil blive vist helt uden ryk.

Har man andre grafikkort end Nvidias, er det ikke noget problem. Man kan nemlig via den indbyggede HDMI VRR feature ændre på skærmens opdaterings-frekvens (”refresh rate”), så den passer med det gear, man sender sine billedsignaler fra.

Bruger man spillekonsol som f.eks. Microsoft Xbox, Nintendo eller Sony Playstation på sit, har LG-nyheden også ekstra hjælp at hente. Tv’et indeholder nemlig en særlig profil til formålet. Den hedder HDR Gaming Interest Group og skal give den bedst mulige grafik til konsol-spil med HDR support.

Det nye LG tv kan gå hen og blive et hit blandt e-sport udøvre. Skærmen er nemlig hurtig og kompatibel med både pc-grafikkort og spilkonsoller. (Foto: LG)

LG’s OLED-skærm får generelt stor ros for sin gengivelse af den sorte farve og balancen mellem de øvrige kulører. Billedet skal samtidig være skarpere end på andre 48 tommers tv på markedet, fordi pixel-tætheden er den samme som i et 8K tv på 96 tommer.

LG OLED 48 CX støtter naturligvis alle relevante HDR billed-formater inklusive det seneste HDR10 og  Dolby Vision. På lydsiden kan tv’et arbejde med Dolby Atmos surround.

På samme måde kan man skabe lidt biograf atmosfære i sten ved at udnytte Bluetooth Surround. Så kan man f.eks. bruge LG’s trådløse højttalere og trylle en virtuel surround lyd med fire kanaler ud af et normalt stereo-signal med to.

Den spændende LG OLED 48 CX skærm kommer i danske butikker i løbet af juni. Prisen vil typisk ligge på ca. 12.000 kroner….

(Indledningsfoto til artiklen: LG)

(Foto: LG)

Det nye LG tv har et pænt stort udvalg af stik og forbindelser.- (Foto: LG)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Technics fylder 55