Smart krus til mobilen

Her ruller pengene ind

Alle taler om vacciner mod COVID-19. Meget naturligt, når man læser, hvordan den grimme virus spreder sig over hele verden og dræber en masse mennesker.

Men måske skulle vi også beskæftige os lidt med de andre effekter, som Corona pandemien har haft på os mennesker. For eksempel at vi har købt vildt ind af håndrens, ansigts-masker – og af toiletpapir.

Håndrens og masker er for længst udsolgte og fås kun til overpriser. En flaske håndsprit koster  dag tre gange så meget som en bouteille med vodka. Ansigts-masker til éngangs-brug betaler man en formue for på internet, hvis de da overhovedet kan opdrives uden for sygehuse, plejehjem osv. Dér er der jo også reelt brug for dem.

Men igen toiletruller. Godt, at fabrikanterne kan fremstille store mængder af numse-papiret. Supermarkederne ser ud til at have rigeligt af det, selvom folk har slæbt det ud med 10, 20, 50 eller 100 ruller ad gangen. Som om de forventede at trone konstant på toilettet i alle de uger, regeringen holder os fra arbejde, socialt samvær, fester, biografer osv.

(Infografik: Statista.com)

Danskerne er dog langt fra de eneste, som har hamstret toiletruller i de senere uger. Det er et globalt fænomen, viser en ny analyse fra Statista. Her har man kigget på salget af toiletpapir i 16 lande gennem marts måned. Desværre er Danmark ikke imellem.

Den mest voldsomme stigning i toiletrulle salget har Italien oplevet med 140 procent. Italien er samtidig et af de lande, der er hårdest ramt af COVID-19. Vietnam med 102 og Australien med 98 procent følger på de næste pladser.

I løbet af marts er salget af toiletruller vokset med 60 procent i USA – sammenlignet med samme måned for et år siden. Væksten havde nok været højere, hvis ikke amerikanerne først kom på Corona vognen ret sent i marts….

(Indledningsfoto til artiklen: Hello I’m Nik / Unsplash)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smart krus til mobilen