Rusland åbner eget internet

Danskerne vilde med Xr

Forleden dag kunne jeg her på Leifshows fortælle, at Apples iPhone Xr er den mest solgte smartphone på verdensmarkedet. Tre procent af alle købte mobiltelefoner på denne klode i 2019 er Xr. Det er meget, når man tænker på, hvor mange forskellige modeller vi kan vælge imellem.

Meget kunne tyde på, at danskernes smag for smartphones matcher meget godt med den internationale. Også herhjemme er iPhone Xr et stort hit og den klart mest solgte Apple telefon.

Som det første af Danmarks store teleselskaber har Telia nemlig offentliggjort en Top-10 over årets mest solgte mobiltelefoner. Den domineres af Apple med hele syv iPhone modeller blandt bestsellerne.

I sommeren indledte Telia sin “Recycle kampagne, der skulle få danskerne til at aflevere deres gamle mobiler til genbrug. Det har over 10.000 gjort siden da. (Foto: Telia)

iPhone Xr blev lanceret i efteråret 2018. Den placerede sig hurtigt som Apples mest populære. Faktisk blev der i perioder af 2019 solgte lige så mange Xr telefoner som alle andre iPhone modeller tilsammen.

Xr er den billigste af Apples 12. generation af iPhones. Dens succes er måske et signal fra forbrugerne til Apple om, at iPhones generelt er ved at være for dyre. Desuden er Xr Apples mest farverige. Den kan købes i seks forskellige kulører mod normalt to eller tre hos Apple.

Ifølge Telia har 2019 været et godt år for salget af nye telefoner. Altså ligger Danmark modsat den generelle udvikling i verden, hvor smartphone salget er fladet ud i det seneste år. I mange lande er det faktisk gået tilbage.

Danskerne er også en ”Rasmus Modsat”, når det gælder valget af smartphones. Apple har f.eks. en af sine højeste markedsandele i verden i vores lille land. Dertil kommer, at danskerne køber uforholdsmæssigt mange topklasse telefoner.

Huawei er det eneste smartphone mærke, der har kunnet give Apple lidt konkurrence hos Telia i det seneste år. En af Huaweis store sællerter var P30 Pro modellen, der er en af verdens bedste kamera-mobiler. (Foto. Huawei)

Telia glæder sig samtidig over, at smartphone fabrikanterne er begyndt at fortælle om deres produkters indhold af råvarer og CO₂ aftryk på klimaet.

I den forbindelse venter Telia, at flere af markedets største mobilfabrikanter vil lancere grønne certificeringer af deres produkter i 2020. Det vil hjælpe forbrugerne til at se, hvilke telefoner der belaster miljøet mere end andre.

Telia selv har afgivet et ”grønt løfte” om at være CO₂ neutral med nul spild i 2030.

Her er årets 10 bedst sælgende smartphones hos Telia i Danmark:

  1. Apple iPhone Xr
  2. Apple iPhone Xs
  3. Apple iPhone 8
  4. Apple iPhone 11
  5. Huawei P20 Lite
  6. Huawei P30 Pro
  7. Apple iPhone 7
  8. Apple iPhone 11 Pro
  9. Apple iPhone Xs Max
  10. Samsung Galaxy S10

(Indledningsfoto til artiklen: Apple)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rusland åbner eget internet