Rist brødet tre gange hurtigere

Apple på vej til 5G eldorado

Efter alle solemærker at dømme lancerer Apple tre nye iPhones til september næste år, der alle kan arbejde med fremtidens 5G telefoni.

Dermed kommer Apple et halvt eller hel år senere end flere af sine konkurrenter som Samsung, Huawei eller OnePlus. Omvendt står Apple klar, når alle børnesygdomme er overstået i de nye 5G chips – og når teleselskaberne får alvor ruller de nye super-hurtige mobilnet ud.

Måske mere interessant: iPhone brugere vil være langt mere villige til at skippe deres gamle 4G mobiler og kaste sig hurtigt ud i 5G eventyret med helt nye telefoner.

Ifølge analyse-firmaet Wedbush vil over en tredjedel af alle iPhone brugere allerede opgradere til 5G næste år. Med andre ord får Apple et meget travlt efterår i 2020.

Publikum plejer at gå amok, når Apple lancerer nye iPhones. Spændende at se, hvordan reaktionerne bliver til september, hvor Apple ventes at åbne for 5G. (Foto: Apple)

En tredjedel af alle iPhone brugere svarer til 350 millioner solgt 5G telefoner. Et enormt antal, når man sammenligner med, at der totalt set kun blev solgt 4,3 millioner 5G mobiler på verdensbasis i tredje kvartal af i år.

”Vi tror, at iPhone 12 vil indvarsle en positiv flodbølge hos Apple. En meget stor del af iPhone brugerne står allerede i dag klar til at hoppe på 5G vognen. Om et år vil det være mange flere, fordi de i mellemtiden har kunnet se og opleve forskellen på dagens 4G og fremtidens 5G smartphones.” skriver Wedbush i sin nye rapport.

Andre analytikere mener, at Apple vil benytte næste generation af iPhones til at indføre et nyt design med flere overraskende måder at betjene sin telefon på. Fremskridtet skal blive endnu større end hoppet fra den traditionelle iPhone 8 til den nye iPhone X.

Spådommen fra Wedbush lyder voldsomt optimistisk, når man sammenligner med, hvad andre branche-analytikere har spået om introduktionen af 5G.

Hvis spådomme fra finans-analytikerne hos Wedbush holder, vil salget af 5G telefoner allerede boome i 2020. Det gælder især iPhones. (Foto: Techspot)

Wedbush’ kolleger fra amerikanske Loop Ventures mener således, at investorer skal være forberedt på, at 5G måske nok ikke bliver det monster hit lige fra begyndelsen, som mobilfabrikaterne gerne vil have.

Loop Ventures henviser til erfaringerne fra 4G teknologiens introduktion. Den var også dyr i begyndelsen og måtte have to-tre år, før det store publikum kastede sig over den.

Om mindre end en uge er det 2020. Så vil vi hurtigt vide, om 5G bliver en hurtigløber, der vil få hver tredje iPhone bruger til at skifte til 5G, inden der er gået et år.

I Danmark, hvor Apple er en klar nummer ét i smartphones, bliver det næppe tilfældet. For selvom både IDC og Telia / Telenor er begyndt at introducere 5G på lokalt plan i små mobilnet, vil den almindelige dansker næppe få 5G serveret før i 2021 eller 2022….

(Indledningsfoto til artiklen: Apple)


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rist brødet tre gange hurtigere