Her er verdens dyreste rivejern

Så meget dækker Google Maps nu

De fleste kender og bruger Google Maps. Intet andet produkt på markedet for digitale landkort er tilnærmelsesvist så udbredt og populært.

Google er da også dygtig til at udvikle Maps med stadig flere og ofte meget bedre features og funktioner. For nylig annoncerede Google således, at Maps i fremtiden kan vise dårligt belyste gader, veje og stier. Så er ensomt vandrende mennesker i aften-mørket advaret på forhånd.

Nu giver Google så også et indblik i, hvordan Maps og StreetView egentlig bliver lavet:

Her har Google skabt en 3D model ved at kombinere Street View optagelser med luftfotos af Triumfbuen i Paris. (Foto: Google)

Google bilerne med kamera-stativ på taget kender vi også fra Danmark. Andre steder bruger Google også motorcykel og håndholdte kameraer til at tage billeder af bygninger, veje og nabolag.

Tilsammen har Street View kameraerne pløjet 16 millioner kilometer på kryds og tværs. Det svarer til en afstand 400 gange Jorden rundt ved Ækvator.

Tilsvarende råder Google Earth i dag over 93,2 millioner kvadrat-kilometer af satellit-billeder af Jorden i HD-kvalitet, som man frit kan browse igennem med sin pc, tablet eller smartphone. De svarer til 98 procent af Jordens overflade.

Sådan har Google udvidet Street View dækningen fra 2007 og op til i dag. (Illustration: Google)

Google fortæller også, at man bruger en teknologi ved navn ”photo-grammetry” til at sammenføje billeder, så det virker som ét hele.

Samme teknik anvender Google også til sine Virtual Reality film som den berømte virtuelle rundtur i Versailles slottet, som kan ses med Oculus Rift og HTC Vive VR masker….

(Indledningsfoto til artiklen: Google)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er verdens dyreste rivejern