Med Cola til stjernekrig

Hvilke film er årets hits?

Året er ikke slut endnu, og vi mangler at se premieren på et par ekstra storfilm – f.eks. den nye ”Star Wars: Rise of Skywalker” – men det er et spørgsmål, om de kan påvirke placeringerne af årets 10 bedst indtjenende film.

Toplisten føres helt suverænt af ”Avengers: Endgame”, der har fået biografgængere til at betale indtil videre 858 millioner US dollars – alene i USA,

Også internationalt er ”Avengers” en gigantisk succes. Den har nemlig skubbet ”Avatar” væk fra førstepladsen som den bedst indtjenende film nogensinde i verden. Indtil videre har ”Avengers” scoret 2,79 milliarder dollars på verdensplan. Det svarer til 19,2 milliarder kroner. ”Avatar” toppede ved 2,789 mia. USD.

(Infografik: Statista.com)

Da “Avengers” havde premiere den 26. april, begyndte rekorderne straks at trille ind. Med 1,2 milliarder dollars tjente filmen på verdensbasis et utroligt beløb – allerede på første weekend. I USA blev den også vist i det største antal biografer nogensinde. 4.662, fortæller fagmediet Paste Magazine.

Med ”Avengers” sætter Disney sig solidt på førstepladsen. Men koncernen bag Anders And & Co. står såmænd også bag Top-10 listens nummer to og tre. ”Lion King” med bl.a. Beyonces stemme i den amerikanske version – og ”Toy Story 4”.

Tallene i infografikken fra analyse-firmaet Statista.com viser kun de amerikanske salgstal for årets ti mest populære film….

(Indledningsfoto til artiklen: Marvel / Disney)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Med Cola til stjernekrig