Microsoft må igen handle med Huawei

Nu kan du bruge mobilen allevegne

Der findes stadig mange sorte pletter på verdenskortet, hvor man ikke kan bruge mobiltelefoner. Næppe i lille Danmark, men hvis man drager ud i de store ødemarker i Afrika, Asien, Amerika, Grønland og ude på små afsides beliggende øer.

Her er man nødt til at investere en formue i en satellit-telefon, hvis man vil have forbindelse til den mere civiliserede del af verden. Den er både dyr i indkøb og drift, og man kan ikke bruge den, når man er hjemme i sin by igen.

SatPaq forsøger at bygge et kompromis mellem almindelige smartphones og satellit-kommunikation. Der er tale om en handy lille satellit-tallerken, der kan monteres hurtigt og nemt direkte på en mobil.

Det eneste, som kræves ud over den lille parabol, er SatPaqs egen app på en Android telefon eller en iPhone. Derefter kan man trygt begive sig på eventyr langt væk fra lov og grænser.

(Foto: SatPaq)

Anvendelses-mulighederne er dog begrænsede. Man kan ikke surfe på internet med SatPaq eller foretage lange telefon samtaler med sin hjertens kæ, mens man selv befinder sig midt i en ørken, på en bjergtop eller midt på Stillehavet i en båd. SatPaq kan udelukkende bruges til at sende og modtage sms beskeder.

SatPaq bruger trådløs Bluetooth til at kommunikere med mobiltelefonen. Dens batterier kan holde fire måneder mellem hver opladning, hvilket er mange gange længere end telefonens.

Den lille satellit parabol til mobilen koster 250 USD eller ca. 1.700 kroner. Dertil kommer SMS’er, som man køber i pakker. Priserne kan komme ned på 30 cents pr. meddelelse. Det er to kroner….

(Indledningsfoto til artiklen: Satpaq)

(Foto: SatPaq)

(Foto: SatPaq)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Microsoft må igen handle med Huawei