Apple vil bygge billige boliger

TikTok under mistanke i USA

Ligesom kollegerne fra Huawei er det kinesiske softwarehus ByteDance kommet under mistanke i USA. De amerikanske myndigheder mener, at ByteDance’ store app bestseller TikTok øver censur og indsamler data om sine brugere, der kan ende i den kinesiske stats hænder.

Nogenlunde samme anklager har USA haft overfor Huawei, som angiveligt kan udnytte de nye 5G mobilnet, som firmaet byggede til teleselskaber verden over, til at kanalisere hemmeligt indhold til Kinas efterretnings-tjenester.

TikTok er en app til deling af video og sang, som er blevet ekstremt udbredt hos børn og teenagere verden over. Herhjemme er vi også vilde med app’en, der i sommers genererede mere trafik i danske mobilnet end YouTube. Kun Netflix var større.

(Infografik: Statista.com)

Ifølge analyse firmaet Priori Data er Indien TikToks største marked uden for Kina. 190 millioner indere har indtil videre downloadet app’en her i 2019. På andenpladsen følger USA med 41 millioner.

Kina er ikke medtaget i denne infografik fra Statista, fordi TikTok hedder noget andet på sin hjemmebane Kineserne kalder app’en for Douyin.

På verdensplan er TikTok downloadet mere end én milliard gange til iPhone/iPad og Android. Med i dette tal er ikke kinesernes Android telefoner og tablets…

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple vil bygge billige boliger