iPhones har overtaget Dannevang

Her kan du skrive med LEGO

De fleste af os har nok leget med LEGO på et eller andet tidspunkt af vores liv. Fra de spæde forsøg som små, hvor et lille hus var det optimale, man kunne sætte sammen. Over de mere avancerede byggesæt med motorer, hvor man blev en lille mekaniker eller ingeniør in spe. Til de vilde indianer-danse, som var resultatet af, at man kom til at jokke på en klods med bare fødder eller i strømper. Avss.

Rigtigt imponerende bliver det, når man studerer, hvad erfarne og kreative LEGO-byggere kan få ud af de små plastik-klodser fra Billund. Mange af dem er samlet i internet-grupper, hvor de udveksler ideer og konkurrerer om at designe nye kreationer, der måske ender som et kommercielt produkt hos LEGO.

I England kører der sågar et reality show – LEGO Masters – hvor flere teams kappes med om at skabe de bedste projekter. Får konstruktionerne stemmer nok, ender de på hylderne hos LEGO og legetøj-butikker verden over. Lidt ligesom at vinde i Melodi Grand Prix og se sin sang klatre op ad hitlisterne i flere lande.

(Alle fotos: LEGO Ideas)

Vinderen af det engelske LEGO Masters hedder Steve Guinness har bygget dette mesterværk af et LEGO projekt. En mekanisk skrivemaskine, der fungerer lige så godt, som de gamle ”hakkebrædder”, vi brugte på avis-redaktionerne i gamle dage.

Oprindeligt havde Guinness indbygget en LEGO Power motor, så konstruktionen fungerede som en elektrisk skrivemaskine. Senere blev han overbevist om, at den skulle ombygges til den ægte varer. Med mekanik og das ganze Molevitten. Til et tastatur, som man fik fingerkræfter af at betjene.

Jeg kender en del mennesker, der ville elske at have en LEGO skrivemaskine stående på deres kontor. Den er jo flot og præsenterer sig i de klassiske sorte og grå farver, som kontorer nu så ud dengang i 1960’erne og 70’erne.

Skrivemaskinen ender formentlig som komplet byggesæt hos LEGO. Stemmer har den fået rigeligt af hos LEGO Ideas hjemmesiden. Næste træk ligger hos LEGO selv….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhones har overtaget Dannevang