Ny app er smagsdommer i mode

Beoplay A9 tager på månefærd

Bang & Olufsens aktier er ikke ligefrem på himmelfart efter flere skuffende regnskaber. Måske det hjælper en smule med en månerejse, hvor B&O’s mest markant designede højttalere har en hovedrolle.

Den store cirkelrunde Beoplay A9 har stået model til flere kunstnere og modemærker. Manden bag den legendariske ”Twin Peaks” tv-serie – David Lynch – har f.eks. fået lov til at lave B&O’s forplade om til et maleri. Senere har så det kendte franske modemærke (Yves) Saint Laurent solgt en egen, kulsort variant af Beoplay A9.

Det nyeste i den genre er den britiske kunstner Daniel Arsham, som i disse dage præger Londons fornemme Selfridge’s stormagasin med en række limited edition værker. Et af dem er en Beoplay A9, der ser ud, som om den lige var hentet ned fra månen.

The House of Daniel Arsham har taget et udsnit af kunstnerens originale Blue Moon maleri, der viser Arshams dybe fascination for rumfart, planeterne og menneskets fremtid. Højttalerne har nu en central placering i Selfridge’s tre-måneders sæson-kampagne, der i år har titlen ”Future Fantasy”.

Denne særlige variant af Beoplay A9 fremstilles kun i et begrænset antal. Den har fået lakeret sine ege-træs ben lakeret hvidt, ligesom den runde ramme omkring højttaler-billede er en sølv-farvet ring af anodiseret aluminium.

(Fotos: House of Daniel Arsham)

Beoplay A9 er en skønhed med eller uden den kunstneriske opgradering. Højttaleren er samtidig meget nem at betjene: Man skal blot stryge sin hånd blidt hen over ”lærredet” for at dreje lyden op eller ned. Et lille tryk vil hoppe videre til næste melodi, starte Play eller sætte musikken på pause.

B&O højttaleren har desuden Google Assistant indbygget, så man styre musik-gengivelsen ved hjælp af sin stemme. I princippet kan man også give A9 ordre til at hente informationer om f.eks. komponisten, og højttaleren vil læse dem op for lytteren.

Endelig rummer Beoplay A9 også Bang & Olufsens særlige Active Room Compensation teknologi, der ved hjælp af sensorer tilpasser højttalerens lyd til det lokale, den er placeret i.

Den måne-inspirerede Beoplay A9 sælges kun via The House of Daniel Arshams hjemmeside eller i The Corber Shop i Selfridge’s i London.

Måske man samtidig skal støve sin kollektion af måne-relateret musik af. For eksempel ”Moonlight Serenade” med Glenn Miller, ”Dark Side of the Moon” med Pink Floyd eller ”Moonlight Shadow” med Maggie Reilly og Mike Oldfield….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny app er smagsdommer i mode