Nu skal vi bruge telefonen i zig zag

Ny app er smagsdommer i mode

De fleste mennesker vil gerne være pænt og moderigtigt klædt. Men hvordan bliver man det, når man ikke selv er helt med på, hvad der klæ’r en – og der ikke lige er en ekspert ved hånden?

Forskere fra University of Texas i Austin og eksperter i kunstig intelligens fra Facebook AI har udviklet en smart ny app, der vil lade ens mobiltelefon fortælle sin bruger, om det valgte tøj passer til en – og om det følger den aktuelle mode-trend.

De kunstigt intelligente algoritmer i app’en er blevet ”trænet” og ”oplært” ved hjælp af en database. Den indeholder over 10.000 billeder af tøj, som folk har delt på Facebook eller på populære mode-sider på nettet.

Ud fra dette grundlag kan app’en visuelt genkende faktorer som farve, mønster og pasform for hvert stykke beklædning. Meget klogt har udviklerne også indbygget eksempler på, hvad man bestemt ikke skal bære af tøj.

Det gør app’en f.eks. ved på mobiltelefonens eller tablettens skærm at vise sammensætninger af tøj, der slet ikke passer til hinanden i farve, snit, konfliktende mønstre osv. Med andre ord opfører app’en sig som en dommer i god smag i mode.

Snart kan I lade mobiltelefonen og dens kunstige intelligens agere som smagsdommer for jeres tøjvalg. (Foto: Freestock 7Unsplash)

App’en er ikke helt færdig-udviklet, men skal allerede være i stand til at vurdere et billede af sin bruger og fortælle, om han eller hun ser nogenlunde, godt eller dårlig ud sit outfit. App’en kan samtidig komme med forslag til, om vedkommende f.eks. bør vælge en længere jakke eller en bluse uden krave.

Forskerne arbejder i øjeblikket på at gøre app’en mere bredt anvendeligt. De mange fotos i databasen er nemlig kun af tøj, der er produceret efter internets fremkomst. App’en kan således ikke genkende “retro” mode-tendenser.

Ligesom de fleste mode-magasiner og hjemmesider er app’en også mest fokuseret på slanke modeller, farver og mønstre, der typisk bliver båret i Nordamerika og Vesteuropa. Målet er, at app’en snart kan bruges af mennesker med andet end fotomodel mål og med kulturelle traditioner fra andre dele af verden.

”Lige nu arbejder vi med at optimere forholdet mellem, hvordan et menneskes krop er udformet og, hvordan beklædningen passer til den. Mode og tøjsmag er en meget personlig ting. Vores mål er at skabe en app, der neutralt vurderer udseendet ud fra et større antal parametre,” forklarer professor Kristen Grauman fra University of Texas.

App’en har endnu ikke fået et navn, og en dato tik officiel præsentation er heller ikke sat. Spørgsmålet er også, om app’en skal tilbydes frit tilgængelig via Apples App Store og Googles Play butik- eller om den skal være en integreret del af Facebook og Instagram….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu skal vi bruge telefonen i zig zag