Luksus til lavpris hos OnePlus

Pakkeposten boomer

Lad mig sige det med det samme. Det er i hvert fald ikke Kinas skyld, hvis det goe gamle Post Danmark er ved at falde helt fra hinanden.

Skylden ligger snarere hos alle os, der ikke længere skriver breve og postkort på den klassiske facon. I dag sender vi e-mails i bunkevis hver dag. Mange flere end vi skrev på papir for bare 20 år siden.

Virksomheder og den offentlige sektor bruger heller ikke ”snail mail” særligt meget mere. Prøv at kigge i din fysiske postkasse – ikke den elektroniske på mobil, pc og tablet – og prøv så at tælle antallet af breve på en uge. Det er ikke særligt mange – om nogen overhovedet.

Men tilbage til kineserne, som denne artikel skulle handle om. Delvist. Den anden halvdel beskæftiger sig med pakkepost. For hvor fysiske breve er blevet en sjældenhed, vokser antallet af pakke-forsendelser eksplosivt i verden.

Det skyldes naturligvis den stigende e-handel. Vi køber mere og mere online. Rigtigt mange af indkøbene foregår i kinesiske web-butikker – og så var vi tilbage i Kina igen.

(Infografik: Statista.com)

I 2018 blev der sendt i alt 87 milliarder pakker i verden. Det svarer til 12 pakker pr. menneske, og det er en stigning på hele 104 procent sammenlignet med 2014.

Tallene stammer fra det amerikanske firma Pitney Bowes, der er mest kendt for sine frankerings-maskiner og anden teknologi til post og transport.

Med 51 milliarder er Kina klart det land, der sender flest pakker – 28 pct. flere på bare fire år. USA er nummer to på denne jord med 13 millioner – en stigning på syv procent.

Derefter følger Japan (ni mia), Tyskland, Storbritannien (begge 3,5 mia) og Indien med 2,4 milliarder pakker om året.

Den totale omsætning i pakkepost nåede sidste år op på 317 milliarder US dollars. Det er næsten 2,2 billion kroner. Pakke-portoen er billig i Kina og dyr i USA. Amerikanerne stod nemlig sidste år for 119 mia. USD af den globale omsætning.

Pakke-tallene omfatter både forsendelser fra firmaer til private, business to business, private til firmaer og private til private. Pakkerne vejer op til 31,5 kilo….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Luksus til lavpris hos OnePlus