Sjovt argument for at købe Tesla

Er dit barn den næste Eric Clapton?

Rigtigt mange af os har forsøgt sig som guitarister i vores unge år. De fleste af os uden det store held, mens andre er blevet både habile popsangere og strenge-spillere. Jeg har i hvert fald et par af de kendte blandt mine gamle skolekammerater i folkeskolen.

Nogle forældre har ligefrem ambitioner om, at deres børn skal blive bedre musikere, end de selv var. Derfor sendes de til music undervisning eller ballet, næsten inden de er begyndt i skolen.

Det lykkes bestemt ikke altid. Blandt andet fordi man sætter små børn til at spille på instrumenter, som er alt for store og voldsomme. Man lærer jo heller ikke en 6-årig at cykle på en voksen-størrelse jernhest.

The Loog kommer med Flash Cards, der gør det let at lære de første greb og akkorder. (Alle fotos: The Loog)

Tilbage i 2010 begyndte en ny musikalsk bevægelse på New York University. Den kom senere til at hedde The Loog og går ganske enkelt ud på at bygge specielle instrumenter til børn.

Siden har Loog fået tusinder af amerikanske børn til at elske musik, og bevægelsen støttes af kapaciteter som Rolling Stones eller Metallica.

The Loog er grundlæggende børn-cyklens svar på elguitaren. Instrumentet er skaleret ned i størrelse, så det passer til små menneskers krop og fingre.

Den nyeste udgave fås med både tre og seks strenge. Den har indbygget forstærker og højttaler, så man ikke behøver at købe ekstra gear – i hvert fald ikke lige i begyndelsen.

The Loog fås tilmed med små ”flash cards”, der lærer barnet grund-begreberne i guitar spil, ligesom en app til mobil eller tablet indeholder moderne Augmented Reality (AR). Den gør det sjovt og spændende at lære at spille guitar som en mester.

The Loog kommer i tre størrelser, hvor den mindste kan bruges fra tre år. Mellemstørrelsen Loog Pro passer til 8-årige og opefter, mens Loog Pro VI henvender sig til teenagere fra 13 år.

Loog Mini og Look Pro har kun tre strenge, hvilket man skam godt kan spille musik på. Det bliver dog mest akkorder, men dem indledte vi andre skam også vores (manglende) musikalske karriere med.

Loog Pro VI kommer med seks strenge. Den er en rigtig elguitar, som sagtens kan spille med i et band. Den er blot en smule mindre end normalt. Ikke alle teenagere er jo et hoved større end deres forældre og har en klo i format som en gaffel-truck.

Ellers har de små Loop instrumenter det meste, man kan forvente af en elektrisk guitar. Designet ligner. Der er knapper til volume og tonekontrol plus naturligvis et jack-stik til kabel, så guitaren kan forbindes med en ekstern forstærker, højttaler eller mixerpult.

Den indbyggede forstærker og højttaler gør det muligt at spille på guitaren alle vegne. Man kan sågar tilføre lyd-effekter og forvrængning, så det lyder, som når de voksne rigtigt tager fat i spaden.

Gennem årene er The Loog ekspanderet til at være et helt musikalsk ”øko-system,” der har til formål at hjælpe børn ind i musikken gennem leg og fornøjelse – ikke tvang og forældres ambitioner.

I den forbindelse kan det være vigtigt, at hver Loog guitar leveres med et omfattende undervisnings-materiale.

The Loog guitaren kommer i tre størrelser, der passer til forskelligt gamle børn.

Flash kort hjælper børn med de første akkorder, mens app’en med Augmented Reality fører fremtidens guitar-stjerner ind i de mere komplekse rutiner og sammenhænge.

App’en indeholder f.eks. oplæring i, hvordan man stemmer sin guitar. Den har også en integreret sangbog med tilhørende guitar greb – og det er ikke kun børnesange, man finder i den. Der er også instruktion i at spille kendte pop- og rock-hits.

Man kan selvfølgelig nøjes med at spille luft-guitar via ”Guitar Hero” programmet på sin spille-konsol eller laptop. Det er bare ikke den ægte vare til at blive en rigtig rock-stjerne. Da er The Loop meget mere realistisk.

The Loog finansierer i øjeblikket produktionen af sin nye generation elguitarer til børn via iværksætter portalen Kickstarter. Det går vældig godt, så den ønskede kapital allerede er overtegnet fire gange.

Hvis man skynder sig en smule, kan man dog stadig forudbestille en Loog guitar til en favørpris, der ligger 50 pct. under, hvad instrumentet kommer til at koste i butikkerne fra næste år.

The Loog Mini fås for 99 USD eller 675 kroner, Loog Pro for 149 USD eller godt 1.000 kroner og Loog Pro VI for 199 USD eller 1.350 kroner….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sjovt argument for at købe Tesla