Vuff – sikke et skægt robot legetøj

OnePlus viser sit første tv

Jeg har flere gange her på bloggen skrevet om, at Kinas store smartphone fabrikanter har kastet sig over tv-apparater som deres næste store indtægts-kilde, når interessen for mobiler nu falder.

Xiaomi er det bedste eksempel: På få måneder er firmaets Mi TV blevet de bedste sælgende fjernsyn i Kina. Huawei har også vist Vision tv, men allerførst i Europa kan meget vel blive OnePlus.

I aftes holdt den populære smartphone fabrikant officiel premiere på OnePlus TV i Indien. Her trak fjernsynet ikke kun opmærksomhed på grund af sit minimalistiske design og dets tætte integration med internet og Android styresystemet.

Når OnePlus tv’et tændes, kommer soundbar højttaleren kørende elektrisk ud i bunden. Det er en idé helt i B&O klasse. (Foto: OnePlus)

 

 

OnePlus ser også ud til at have løst udfordringen med at få ordentlig lyd af en super-slank skærm på en ny og anderledes måde.

Den dyrere Pro variant af OnePlus TV har således en soundbar integreret, der rummer 50 watt forstærkere, Dolby Atmos surround sound samt seks fremad-rettede og to bagud-strålende højttalere.

Lyd-panelet er usynligt, så længe OnePlus TV er slukket. Tænder man for fjernsynet, kører højttaleren elektrisk frem under tv-skærmen fra sin tidligere hvile-position bag displayet.

Ideen kan minde lidt om OnePlus’ idé med selfie-kameraer, der popper op i en skuffe øverst på OnePlus 7 Pro telefonerne. Bare flyttet ned under skærmen og i meget større format.  Selve OnePlus TV er kun syv millimeter tyk. Altså tyndere end de fleste smartphones.

OnePlus TV styres trådløst fra en Android mobiltelefon. (Foto: OnePlus)

Den billigere OnePlus TV variant må nøjes med fire indbyggede højttalere, men stadig med 50 watt i forstærkerne. I begge udgaver er skærmen på 55 tommer.

Billedkvaliteten er 4K med den nyeste HDR10+ støtte til en øget farve-dynamik. Der er også Dolby Vision i skærmen, der bruger QLED teknologi a la Samsung, fordi den er billigere at producere end AMOLED.

OnePlus TV kører med en modificeret version af Android TV styresystem. Det kan arbejde med stemmestyring fra både Google Assistant og Amazon Alexa, og man kan både kontrollere fjernsynet fra en smartphone og en traditionel ”remote.”

Integration med smartphones sker via OnePlus Connect app’en over enten Bluetooth eller Wi-Fi. Det giver f.eks. mulighed for at flytte lyden fra telefonen over på tv’et, ligesom fjernsynet automatisk drejer ned for lyden, når mobilen ringer.

Der er formentlig en god chance for, at Europa (og Danmark) får OnePlus TV at se den 10. oktober. På den dato er der officiel lancering af den nye OnePlus 7T telefon i vores del af verden. Amerikanerne havde deres premiere i går.

I Indien skal OnePlus TV primært sælges via Amazon. Om det samme er tilfældet, når og hvis fjernsynet kommer til Europa, må tiden vise.

Priserne ser som altid hos OnePlus ganske attraktive ud. På det indiske marked koster den lille model 69.000 rupees eller ca. 6.650 kroner. Pro udgaven med integreret soundbar tager OnePlus 99.000 rupees for. Det svarer til ca. 9.500 danske kroner….

Sådan ser OnePlus TV ud bagfra, når soundbar højttaleren er kørt elektrisk frem under skærmen.

Støttefoden bag på OnePlus TV er utraditionelt placeret. (Foto: OnePlus)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vuff – sikke et skægt robot legetøj