Vi bruger mobilen mest om mandagen

Amazon vil spille Hi-Fi

Amazon var først på markedet med smarte højttalere, der kunne styres ved hjælp af brugernes stemmer. Echo serien er siden blevet en bestseller i USA, mens de er langt fra så udbredte i lille Danmark.

I flere år har Amazon levet højt på, at Echo boksene var ”smarte. Lydkvaliteten betød mindre. Hoved-målgruppen var jo ikke Hi-Fi entusiaster, men familien Amerika.

Nu har piben fået en anden lyd. Markedet har forandret sig, efter at Sonos har lanceret sine første Move lavpris højttalere. Desudenhar Apple tilsyneladende vundet mange lydmæssigt krævende kunder med sin dyre HomePod højttaler.

Ergo måtte Amazon gøre noget ved lydkvaliteten. Det er sket med den nye Echo Studio højttaler, som havde verdens-premiere i USA i aftes.

Den nye Echo Studio højttaler skal lyde klasser bedre end, hvad man er vant til fra Amazon. Indendørs sidder fem enheder plus Dolby Atmos surround sound. (Foto: Amazon)

Echo Studio sender Amazons stemme-styrede bokse flere etager op i Hi-Fi himlen. Studio er 360 grader rundstrålende med fem separate højttaler-enheder og har fået 3D audio via en Dolby Atmos chip.

De tre fuldtone enheder sidder vinklet i forhold til hinanden øverst i Echo Studio. De assisteres desuden af en lille tweeter til den øverste diskant og en bas-enhed på 5,25 tommer. Dertil kommer seks mikrofoner til at opfange ejerens kommandoer til den digitale Alexa assistent.

I design ligner den nye Studio Amazons øvrige højttalere. Den har samme størrelse som sidste års Echo Plus model, men har fået en ”slids” på tværs af maven. Den fungerer som basrefleks og skal give en mere præcis gengivelse af de dybe toner.

Som man kunne forvente rutsjer prisen på Studio også op i forhold til, hvad man normalt betaler for Amazons trådløse højttalere. 199 dollars eller ca. 1.350 kroner er dog stadig meget billigere end f.eks. Sonos One eller Apple HomePod.

Amazons bestseller højttaler Echo har fået bedre basgengivelse og en mere lineær frekvensgang. (Foto: Amazon)

Mens Studio er Amazons nye flagskib, bliver den nye Echo model til 99 dollars (ca.   kroner) helt sikkert bestselleren. Den er basalt set en Echo Plus med bedre basgengivelse, en fladere frekvensgang og mere præcis mellemtone og diskant.

I det ydre ser nyheden noget bedre ud end den oprindelige Echo. Den fås f.eks. i kulsort, sandsten gul, lyng-grå og tusmørke blåt. Det bliver spændende at se, om de nye Amazon højttalere bliver markedsført i større stil i Danmark. Den direkte konkurrent – Googles Home – har været her i snart et år.

Echo Buds udfordrer Apples AirPods
Amazon var i det hele taget i ”krigshumør” ved sit pressemøde i Seattle i aftes. Konkurrenter på markedet skal udfordres meget kraftigere i den kommende tid. Både med produkter af højere kvalitet og med nye sjove gimmics.

Apples populære Airpod øretelefoner er helt klart målet for de nye Echo Buds, der selvfølgelig har Amazons digitale Alexa assistent indbygget.

Amazon udforer Apples AirPods med sine nye Echo Buds. (Foto: Amazon)

Echo Buds har to ydre og én indre mikrofon pr. øreprop. De skal derfor være rigtigt gode til håndfri telefon opkald og til at opfange de stemme-kommandoer, brugeren måtte afgive.

Desuden kommer Amazons nye trådløse øretelefoner med dynamisk støjreduktion, hvad Apple ikke har på sine AirPods endnu. Støjreduktionen køber Amazon hos Bose, der er en anerkendt specialist på det område.

Gode trådløse øretelefoner er ikke helt billige at fremstille. Det har Amazon også måttet erkende. Echo Buds kan derfor ikke sælges for under 100 dollars, som mange havde forventet. De skal i stedet koste 130 USD eller ca. 900 kroner.

Echo Buds er til en vis grad vand- og støvtætte. En regnbyge vil ikke drukne dem. Spilletiden er fem timer pr. opladning. Lægger man dem i den medfølgende bæreæske, når øretelefonerne ikke er i brug, kan spilletiden øges til 20 timer.

Hvis man er træt af den normale stemme i sin Alexa assistent, kan man nu udskifte den med Samuel Jacksons. (Foto: Toglenn / Wikimedia)

Bedre kendte stemmer
Folk bliver ofte hurtigt trække af de stemmer, der ligger fast i digitale assistenter som Amazon Alex, Apple Siri, Microsoft Cortana eller Google Assistant.

Derfor køber mange ekstra udvidelser til app’en, som kan forvandle stemmen til en røst, man kender fra f.eks. berømte skuespillere eller politikere.

Disse pakker har dog deres begrænsninger. De bygger nemlig på sætninger og ord, som er optaget på forhånd. De kan kun sige, hvad der er indspillet og derfor ikke agere intuitivt. De er meget statiske i det daglige.

Amazon vil fremover bruge kunstig intelligens til at eftergøre kendte stemmer. Det giver meget større muligheder, og måske man ligefrem kan føre en lille digital samtale med Samuel L. Jackson. Den berømte skuespiller er den første, der har sin stemme lagt ind hos Alexa….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi bruger mobilen mest om mandagen