Karmic bryder med elcykel design

Vi stoler ikke på politikere

Jeg undlader at nævne noget om vores danske folkevalgte og politikere. Jeg har valgt at være høflig denne solrige lørdag i september.

Til gengæld vil jeg da gerne fortælle om en ny international analyse, der afslører, at politikere har den laveste troværdighed blandt alle fag i denne verden. Lavere end selv bil- og annonce-sælgere.

Helt modsat har vi stor tillid til videnskabsmænd og læger. Seks af ti stoler på forskere – 56 pct. på den medicinske fagkundskab. Også skolelærere scorer højt. De nyder tillid hos over halvdelen af befolkningen.

Den nye undersøgelse er foretaget af Ipsos MORI, der har interviewet voksne i 22 forskellige lande. Desværre er Danmark ikke med. Omvendt – mon politikere nyder meget større respekt her til lands end ude i verden?

(Infografik: Statista.com)

I hvert fald er det uhyggeligt, at færre end hvert tiende menneske stoler på politikere. Mere præcist ni pct. Bedre bliver det næppe, når politikere bliver udnævnt til ministre i en regering. Så stiger deres troværdighed med 30 pct – til 12 pct af befolkningen.

Ingen andre fag end videnskabsfolk, læger og lærere kommer over 50 pct. tillid hos medborgerne. I den pæne midtergruppe mellem 30 og 45 pct. ligger militær, politi, dommere og almindelige kvinder og mænd.

Lidt længere nede på listen, hvor folk har mere mistillid eller tiltro til fagene, finder vi bl.a. bankfolk, som kn 20 pct. stoler på. Meget bedre er det ikke med advokater, forretnings-ledere, nyheds-oplæsere på tv og folk, der er ansat i den offentlige sektor.

Ipsos’ analyse afslører også, at de tre lande, hvor folk stoler mindst på andre, er Argentina, Sydkorea og Ungarn. I den anden ende af skalaen ligger Kina, Indien og Canada. Her har man tillid til andre….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Karmic bryder med elcykel design