Disse lande har de gode ideer

Nyt Apple Watch 5 er lidt bedre

For et år siden kom Apple Watch 4 med ganske store ændringer. F.eks. havde 4’eren et større display. Det nye Watch 5, som havde verdens-premiere i aftes, har knap så tydelige modifikationer i forhold til forgængeren. Der er kommet nye materialer og klare forbedringer i den indbyggede software.

Den mest tydelige nye ting er, at skærmen på Apple Watch nu er tændt hele tiden. Den slukker ikke automatisk, når man sænker sin arm. Eller med andre ord: Man behøver ikke at løfte hånden, når man vil se, hvad klokken er eller, hvad uret ellers har at fortælle. Dét alene vil mange opfatte som et fremskridt.

Displayet er en ny såkaldt LTPO Retina type, der både er hurtigere og mere tydeligt at aflæse end før. Opdateringen af skærmen sker dynamisk og kan foregå op til 60 gange i sekundet (60 Hz) eller helt ned til én Hz. Det skal ifølge Apple hjælpe på strømforbruget. En hel dag eller 18 timer skal Watch 5 kunne køre, uden at det skal lades op.

Apple Watch 5 fås i en smuk ny titanium finish.

Apple fremhæver også, at urets nye kompas og højde-måler funktion er et stort fremskridt. Det kan man sætte sine spørgsmål ved, eftersom den typiske Watch 5 bruger sidder på kontor eller på café. Dér er kompasset vel næppe nødvendigt. Omvendt – lad os se, hvilke apps med kompas udnyttelse som dukker op.

Mere relevante er de features, som det nye WatchOS 6 kommer med. Det er f.eks. en ny sundheds-app til kvinder, der hjælper med at holde styr på deres menstruations-cyklus., Interessant for begge køn er en international SOS funktion, der også kan ringe efter hjælp i Danmark. Nødkaldet kan sågar ske, uden at man har en iPhone på sig.

Nødopkaldet kan fungere sammen med urets fald-sensor. Hvis Apple Watch registrerer, at brugeren er faldet hårdt og ikke bevæger sig i et minut, slår uret alarm. God idé.

Den nye SOS funktion i Apple Watch fungerer også i Danmark. Nyt er tillige en app, der kan hjælpe kvinder med at holde styr på deres menstruations cyklus.

Urkassen i Apple Watch er fremstillet af 100 pct. genbrugs-aluminium. Et godt eksempel på, at Apple ikke kun taler grønt, men også gør miljø-rigtige ting i praksis. Urkasserne fås som hidtil i alu eller rustfrit stål, men som noget nyt – også i smuk titanium finish eller i hvid keramik.

Og apropos udseende: Apple udvider sit udvalg af urremme til Watch. Det kommer desuden i en moderigtig Hermés udgave og som Apple Watch Nike.

Apple Watch 5 kan bestilles online fra i dag. I danske butikker lander de nye ure den 20.. september….

Apple Watch 5 kan også komme til at se helt klassisk ud.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse lande har de gode ideer