Nyt Apple Watch 5 er lidt bedre

IPhones er blevet mere Pro

Det var en åben hemmelighed på forhånd, at Apples to nye toptelefoner ikke ville bringe den store revolution. Navnene er nye – iPhone 11 Pro og 11 Pro Max.

Kameraerne er blevet bedre og processoren er hurtigere. Men ikke noget 5G og heller ikke et skifte til USB-C stik, som mange havde håbet. Det ydre design er også identisk med iPhone Xs og Xs Max – bortset fra, at kameraerne er monteret anderledes på bagsiden.

Forfra er der ingen forskelle at se. Samme OLED skærme på 5,8 tommer på iPhone Pro og 6,5 tommer på iPhone Pro Max. Den grimme bjælke – ”notch’en” – sidder stadig i toppen af skærmen. Men der er kommet nye farver på coveret. Især den mørkegrønne kunne godt blive et hit.

Priserne har Apple heldigvis holdt i ave. Begge telefoner er faktisk billigere på det amerikanske marked end, da deres forgængere blev lanceret for et år siden. De danske priser begynder ved 8.899 kroner for iPhone Pro og 9.799 kroner for iPhone Pro Max. Stadig pebret og højere end hos rivalerne fra Android lejren.

iPhone 11 Pro og 11 Pro Max fås i fire ret diskrete farver.

Medmindre man bruger sin iPhone til meget processor-intensive opgaver, vil den største forskel til Xs kunne mærkes i kameraerne. Dem er der tre af på telefonens ryg, og de har fået en række features, som ser ud til at fortjene betegnelsen ”Pro”.

Mange vil således være glade for en ny Night Mode med lang eksponerings-tid, der gør det muligt at tage fotos og video i nærmest mørke. Også fordelingen af de tre kameraer på en vidvinkel, tele og super-vidvinkel giver interessante nye muligheder. Alle tre indeholder billedsensorer på 12 megapixel.

Tele-zoomen er nogenlunde den samme – med fire gange optisk zoom i 52 mm objektivet. Super vidvinklen ser godt ud, og det er vældig smart, at alle tre kameraer kan fungere samtidig. Altså parallelt med hinanden. Det kan give rigtigt spændende optagelser at arbejde med.

Reference-fotograferne fra DxOMark har endnu ikke offentliggjort deres test af de nye iPhone kameraer, men mon ikke de får en højere rangering end den nuværende iPhone Xs Max med en tiende-plads blandt verdens bedste smartphones?

De tre kameraer på iPhone 11 Pro sidder på et firkantet panel, der rager en smule ud fra coveret af mat glas.. Videoer optages i 4K med 60 billeder i sekundet (fps).

Kigger man lidt nærmere på iPhone 11 Pro og Pro Max, vil man se, at telefonens chassis nu er fremstillet i rustfrit stål. Det er mere stabilt end aluminium på tidligere iPhones. Forplade og bagplade er fremstillet i tykkere mat glas og fås fremover i fire farver.

Apples skærme har altid været blandt markedets bedste. Det samme vil være tilfældet med iPhone 11 Pro og Pro Max, der bl.a. er blevet HDR10 og Dolby Vision certificerede. De forbedrede og meget lysstærke displays kalder Apple for Super Retina XDR.

Skærmene kommer med henholdsvis 2.436 gange 1.135 punkter) og 2.688 gange 1.242 punkter. Det er bedre end Android konkurrenternes Full HD+ skærme, men når ikke rivalernes topmodeller med Quad HD. De har op til 550 punkter pr tomme (dpi) mod de to Apple mobilers 458.

Apple bibeholder heldigvis sit smarte ”haptic” feedback, når man rører ved skærmen. Den vibrerer, så man kan mærke, at man har aktiveret funktionen. Desuden har iPhone 11 Pro og Pro Max fået bedre lyd via en indbygget Dolby Atmos chip.

De tre kameraer kan tage billeder og video samtidig, hvilket giver spændende nye muligheder

Ligesom lillebror iPhone 11 bruger de to topmodeller det nye A13 Bionic chipsæt som motor. Det skal sikre en 20 pct. højere hastighed. A13 bruger samtidig kunstig intelligens til at skabe bedre billeder og sænke telefonens strømforbrug.

Apple oplyser ikke præcist det antal timer, man kan regne med at have sin iPhone 11 Pro kørende på en batteri-opladning. Kun, at den er fire til fem timer længere end på iPhone Xs og Xs Max. Har man sådan en, kan man jo hurtigt regne sig frem til, hvor ofte man skal forbi en stikkontakt.

Og apropos strøm: Apple lægger nu for første gang en hurtig-lader med i æsken. Den er på 18 watt og skal nok være meget velkommen hos mange iPhone brugere. De nuværende Xs og Xs Pro hører nemlig til markedets sløveste under opladning.

Endelig skal nævnes, at iPhone 11 Pro og Pro Max er vandtætte efter IP68 standarden. I praksis betyder det, at telefonen kan ligge i 30 minutter på fire meter vand uden at opgive ævred. Mere relevant er nok, at de nye iPhones ikke tager skade af uheld med spildt kaffe, sodavand eller vin.

De nye iPhone 11 Pro og Pro Max kan forudbestilles fra fredag den 13. september. I danske butikker kan de købes fra fredag den 20. september….

Apples nye iPhone 11 Pro telefoner er vandtætte efter IP68 standarden.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt Apple Watch 5 er lidt bedre