Hvad skete der med sommertiden?

Intel designer bærbar til gamere

Hvad sker der, når processor fabrikanten begynder at blande sig i, hvordan de laptops, den leverer chips til, bliver designet. Eller måske tilbyder at bygge en komplet bærbar, som er optimeret til processorerne. Pc-leverandøren skal bare sætte sit eget logo på og finde på et strømlinet navn til den.

Det er netop, hvad chip-giganten Intel har gjort nu. I samarbejde med en hel stribe pc-mærker har Intel designet verdens tyndeste og letteste gamer-laptop. Ikke større og tungere end almindelige notebooks – bare meget stærkere i grafik og lyd.

Intel vil ikke afsløre, hvilke fabrikanter man vil levere sin komplette spil-laptop til. Formentlig er de fleste ret ukendte mærker. Det er i hvert fald den første i gruppen, som har præsenteret sin udgave af Intels ganske spændende udspil.

Eluktronics hedder pc-mærket, der sender sin MAG-15 laptop på det amerikanske marked i næste uge. Nyheden vejer kun 1,88 kilo og er 20 mm tynd.

Det på trods af, at den har både integreret køling, Intels stærke Core i7-9750 processor med seks kerner, et NVidia Geforce GTX 1660 grafikkort. Dertil kommer et pænt stort batteri med seks celler og 94 Wh. Det skulle sikre på til 16 timers kørsel på en opladning.

Med sit slanke design ligner Eluktronics nyheden en rap laptop på 13,3 tommer. Kigger man nærmere, afsløres en skærm i en klasse højere. Den er på 15,6 tommer og viser sine billeder i Full HD og 1.920 gange 1.080 tommer. Skærmen er naturligvis lynhurtig – 144 Hz – for det er nødvendigt, når man arbejder med de nyeste computerspil.

Intel bruger en meget let magnesium-legering til både chassis og cover. Det holder vægten nede og får laptoppen til at synes mindre, end den i virkeligheden er.

Selvfølgelig kommer MAG-15 med en hel stribe stik og forbindelser. Lige fra Thunderbolt 3, Gigabit Ethernet og HDMI til både USB 3.0 og den helt nye og endnu hurtigere USB 3.1 (Generation 2). Selvfølgelig er der også de nyeste trådløse Bluetooth 5.0 og Wi-Fi 6.

MAG-15 laptoppen har alle de stik og forbindelser, man får brug for. (Alle fotos: Eluktronics)

Når det nu er en gamer-laptop, må der godt være lidt lir for husarerne. Tastaturet i fuld størrelse har således baggrunds-belysning, der kan indstilles i farver. Det samme gælder en LED-kæde, der omkranser hele skærmen.

Eluktronics MAG-15 kommer næppe til Danmark, medmindre der findes en dristig importør, som vil sælge markedets letteste og slankeste gamer-laptop. Til gengæld kan det sagtens være, at præcist den samme bærbare pc lander i danske butikker fra et andet eller flere andre pc-mærker.

I USA koster den elegante laptop til priser mellem 1.499 og 1.799 dollars – afhængig af det valgte grafikkort, mængden af RAM og lager. Indendørs er der plads til 64 GB RAM og 2 TB lager. Alt rigeligt for de fleste. Direkte oversat til dansk ligger prisen på mellem 10.300 og 12.400 kroner. Dertil kommer nok vores højere moms….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad skete der med sommertiden?