IT-kriminelle er blevet for dygtige

Når smarte ure også skal være moderigtige

Verdens største producent af moderigtige og trendy smartwatches er hverken Apple eller Samsung. Det er det amerikanske modemærke Fossil, fordi det sælger sine ure under mange forskellige mærkevare navne. De mest kendte er f.eks. Armani, Diesel, Michael Kors, Marc Jacobs, DKNY og danske Skagen.

Denne gang er turen kommet til Fossils ”egne” ure, som modemærket overordnet kalder Gen 5. Nedenunder ligger så de to modeller Carlyle HR og Juliana HR, der hver kan købes i tre varianter.

Alle urene kører med den nyeste Snapdragon Wear 3100 processor, der har ganske meget hukommelse at sprede sig på. Nemlig 1 GB RAM og 8 GB lager. Styresystemet er Androids Wear OS, som Fossil har udvidet med en række ekstra features og funktioner.

De seks nye ure har f.eks. automatisk hjerte-rytme overvågning under fitness og kommer som standard med den avancerede Cardiogram app. Den bruger kunstig intelligens til at opdage variationer i hjertets gang, som kan tyde på f.eks. diabetes, forhøjet blodtryk, hjerte-flimmer  eller snorken med vejrtræknings-pauser (apnø).

Hvilket design, man foretrækker, er naturligvis en personlig sag. Med ved at tilbyde seks forskellige modeller skulle de fleste behov nok være dækket. Grundlæggende har alle de nye Fossil ure en urkasse på 44 mm i rustfrit stål, en OLED skærm på 1,28 tommer og udskiftelige remme i 22  millimeters bredde.

Desuden er urene vandtætte ned til 30 meter. De kan arbejde med Google Assistant, har NFC til trådløs betaling og indbygget både mikrofon og højttaler til håndfri telefoni. Kompatibiliteten gælder kun Google i begyndelsen. En gratis iOS opdatering skal komme senere i efteråret.

Fossils nye Gen 5 smartwatches kommer til salg fra den 26. august, men kan forudbestilles allerede nu. Prisen er den samme for alle seks modeller – nemlig 299 euro. Det svarer til ca. 2.250 kroner….

Her er alle seks varianter på ét blik.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

IT-kriminelle er blevet for dygtige