Når smarte ure også skal være moderigtige

Hvor sidder hus-alarmen gemt?

Det kan være svært at gemme sine alarmer og overvågnings-kameraer af vejen, så ingen opdager, hvor de sidder – og slet ikke de indbrudstyve, de skal afsløre eller holde væk.

Jeg har set mange forsøg med kameraer anbragt i små kugler, som øjnene i en teddybjørn eller bygget ind i en væg. Den hidtil mest elegante løsning kommer imidlertid nu fra Panasonic.

Den japanske elektronik-gigant har ganske enkelt indbygget alarm-systemet i en elegant og moderne lampe, der fås både i en variant til hylden eller bordet og i en, der kan stå på gulvet. Tilmed er HomeHawk Floor en glimrende lyskilde med LED pærer.

Den diskrete Panasonic alarm kræver blot at blive sat i en stikkontakt for at virke – ligesom en almindelig lampe. Herefter fungerer videokameraet med 140 graders synsvinkel, så hele lokalet kommer med i overvågningne.

I lampen sidder også mikrofon og højttaler til to-vejs kommunikation, alarm-sirene, trådløs Bluetooth og Wi-Fi samt mulighed for at fjernstyre ller tjekke overvågningen via internet eller smartphone. Tilmed er Panasonic HomeHawk Floot kompatibel med stemme-kommandoer fra både Google Assistant og Amazon Alexa.

Video-kvaliteten er Full HD på 1.080 punkter, så tyven på billedet kan identificeres tydeligt. Der er indbygget bevægelses-sensor og batteri-backup fra otte almindelige AA elementer, hvis strømmen skulle blive taget fra lampen – undskyld alarmen.

Via den medfølgende HomeHawk app kan man skræddersy sin overvågning til f.eks. bestemte områder af en stue og hvilke tidsrum af dagen, kameraet skal have øjnene åbne. Desuden kan lampen justeres i tre højder, og lyset indstilles trådløst i styrke.

Lampen kan fungere alene eller sammen med andre HomeHawk alarmer fra Panasonic, der f.eks. omfatter et elektronisk dørspion og mere konventionelt udseende overvågnings-kameraer. De kommer alle sammen til at sidde i et lukket Wi-Fi netværk, som kan styres fra f.eks. en mobiltelefon eller en laptop på arbejdet.

Panasonic leverer sin årvågne lampe i to forskellige finishes. Den ene er Black Satin og den anden Gray Fabric. Alt efter model koster de fra 250 til 280 USD. De svarer til ca. 1.700 og 1.900 kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når smarte ure også skal være moderigtige