100 er snart de normale 80

Nyt Samsung ur om to uger

Da Samsung lancerede sit Galaxy Watch Active ur tilbage i februar, var det for at have et billigere alternativ til sit mere pebrede Watch. Besparelserne betød bl.a, at den roterende krone forsvandt, der ellers var et af de bærende kendetegn for Samsung svar på Apples storsælgende smartwatch.

Nu ser det ud til, at den karakteristiske krone vender tilbage – i hvert fald delvis. Samsung er nemlig allerede klar med et Active 2 ur, der formentlig blive præsenteret den 7. august. Den dag holder Samsung nemlig også premiere på sin nye toptelefon Galaxy Note 10.

Når jeg bruger udtrykket “delvist”, skyldes det, at Active 2 ikke har en roterende krone i klassisk forstand. I stedet ventes uret at få en berørings-følsom krone, så man kan aktivere en række  funktioner ved at trykke let forskellige steder på den runde ramme omkring displayet. Samsung kalder det selv for ”Touch Bezel”. Urets krone hedder bezel på engelsk.

Alt efter, hvor man berører ringen omkring displayet – kronen – udfører det nye Samsung forskellige funktioner.

 

Rent principielt lyder det som en god idë. En roterende krone er jo mekanisk og kan derfor let gå itu. Moderne digitalure forsøger man at holde helt elektroniske. Omvendt bliver det vigtigt, at touch-kronen ikke bliver for følsom, Ellers kommer man for let til at tænde funktioner, når man bevæger sin arm eller fører sin anden hånd hen over urskiven.

Galaxy Watch Active 2 bliver sandsynligvis også Samsungs første ur med Bluetooth 5.0. Den giver først og fremmest længere rækkevidde. I teorien vil uret kunne kommunikere trådløst med andre enheder fire gange længere væk end i dag. Op til 240 meter, hvis der ikke står nogen forhindringer, mure og vægge imellem.

Det nye Samsung ur ventes lanceret i to størrelser på 44 eller 40 mm i diameter. Vægten vil være 46 eller 41 gram. Skærmen bliver på 1,4 eller 1,2 tommer – i begge tilfælde med Super AMOLED teknologi som i Samsungs mobiltelefoner og med en grafisk opløsning på 360 gange 360 punkter.

Her ses det nuværende Galaxy Active 1 ur i forskellige versioner.

Urkassen skal være endnu mere solid end forgængernes. Den er ikke kun vand- og støvtæt, men overholder også de militære MIL-STD-810G standarder. Af samme grund er uret forsynet med ridsefast Gorilla Glass DX+ over det sarte display.

Indendørs sidder samme Exynos 9110 processor som i Samsungs øvrige smarte ure. De fås med eller uden 4G mobiltelefoni indbygget, og man vil kunne vælge mellem modeller med 768 eller 1,5 GB RAM og 4 GB lager. Batteri kapaciteten er 340 mAh på 44 mm modellen og 247 mAh på den mindre 40 mm udgave.

Formentlig vil Samsung tilbyde den nye Galaxy Watch Active 2 i rustfrit stål eller aluminium finish. Man vil også kunne vælge uret i sort, sølv, pink guld og guld kulør….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

100 er snart de normale 80