GPD P2 Max er verdens mindste laptop

Snapdragon 855 får et Plus oveni

Verdens største fabrikant af processorer til smartphones – amerikanske Qualcomm – plejer at have det ligesom Apple med sine iPhones. Hvert år kommer der en ny generation, hvor hver model går et trin op i talrækken.

Hos iPhones er det 7, 8, 9, X og til september 11. Tilsvarende hed den stærkeste chip Snapdragon 845 i 2018 og 855 her i år. Den motorsidder så i de fleste dyre Android telefon lige nu.

I denne omgang mener Qualcomm åbenbart ikke, at det er nok med en enkelt top-processor. Mens vi venter på Snapdragon 865 til smartphones i 2020, får vi lige presset en helt ny 855’er ind i mellem.

Den første telefon med den nye super-processor i bliver Asus ROG Phone 2. Nummer to bliver den kommende Samsung Galaxy 10 Note.

Well ny og ny. Snapdragon 855 Plus, som blev præsenteret tidligere i dag, er i virkeligheden kun en tuner 855’er. ”Overclocked” kalder man fænomenet i fagsprog

Qualcomm har opdaget, at flere og flere køber smartphones specielt til spil. Med lynhurtige skærme, masser af RAM, ekstra gode lydchips og mulighed for at prioritere. Så bliver alle telefon opkald, sms, email og andre notifikationer holdt tilbage, mens brugere spiller. Alle telefonens kræfter skal bruges til det avancerede game.

Da Qualcomm ikke lige havde en processor på hylden, der var skræddersyet til spilmobiler, bygger man selvfølgelig sin seneste kreation lidt om. Den bliver samtidig bedre til at håndtere krævende opgaver som 5G telefoni, kunstig intelligens (AI) og Augmented Reality (AR).

 

Her er Asus’ nuværende ROG Phone. ROG står for Republic Of Gamers.

Den første telefon, som får Snapdragon 855 ombord, bliver Asus kommende ROG Phone 2. Det er anden generation af Asus’ stærke mobil til spilfolket..

Asus har endnu ikke løftet særlig meget for sløret for sin næste spiltelefon. Men alle er enige om, at skærmen må blive gjort meget hurtigere. En refresh rate på 90 Hertz må være et minimum – måske bliver det 120 Hz. Almindelige smartphones opdaterer deres skærm 60 gange i sekundet (Hz).

Asus kommer måske nok først med den nye 855 Plus processor, men får ikke lov til at være ene om æren særligt længe. I løbet af efteråret kommer vil den nye chip også dukke op i bl.a. Google Pixel 4 og Samsung Galaxy Note 10. Det vil gøre sidstnævnte mærkbart hurtigere end Samsungs nuværende Galaxy S10 telefon.

Sådan markedsfører Qualcomm sin nye Snapdragon 855 Plus processor i forbindelse med Asus’ kommende ROG Phone 2.

Qualcomm is advertising the 855 Plus as a mobile platform for gaming phones, enhanced AR and AI experiences, as well as fast 5G connectivity. A day later, a brand new Note 10 leak tells us the upcoming Samsung might be even faster than the Galaxy S10 and OnePlus 7 phones. That’s all thanks to a new chip, which isn’t the Snapdragon 855 or its Plus variatio

Rent specifikations-mæssigt kører 855 Plus ved en takt-frekvens på 2,96 GHz, hvor den almindelige 855’er klarer 2,84 GHz. Det lyder måske ikke af så meget, men eftersom Qualcomm også har forbedret den tilhørende grafikchip (GPU’en), giver det en forbedring af ydelsen på 15 pct.

For at illustrere tempo-udviklingen i de seneste 30-40 år, kan jeg fortælle, at den første IBM PC, som kom på markedet, havde en clock frekvens på 4,77 MHz. Storebror PC AT hoppede op på 8 MHz, hvilket var vildt hurtigt i midten af 1980’erne. I dag er processoren i en mobiltelefon over 1.000 gange hurtigere end i en pc, der kostede over 40.000 kroner for 35 år siden….

Takket være den nye Snapdragon 855 Plus processor bliver Galaxy Note 10 den hurtigste Samsung smartphone nogensinde. I Europa bliver Note 10 nok udstyret med Samsungs egen Exynos 9825 chip.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GPD P2 Max er verdens mindste laptop