Facebook vil stoppe løgne om sig selv

Snyd med karakterer sker online

I gamle dage kommunikerede man med fingertegn i eksamens-lokalet, sendte små sedler rundt fra bord til bord eller skrev oversættelserne mellem de trykte linier i bøgerne.

Snyd ved prøver og eksaminer i skoler og på universiteter har altid eksisteret. Det samme har falske eksamens-beviser, der skal hjælpe dovne elever og studerende med at få drømme-jobbet – selvom de måske slet ikke har gjort sig fortjent til det.

I dag foregår svindlen på internet. Via mobiltelefoner, laptops og tablets. Faktisk er der opstået en hel undergrunds-økonomi med en pæn stor omsætning, som gør det nemmere at snyde med akademiske præstationer.

Det viser ny research fra softwarehuset Kaspersky, som de fleste kender fra antivirus programmer. Svindlen kræver ikke engang større viden eller teknisk snilde. En simpel søgning på internet får diskussionns-forma og udførlige guider til at hacke skole-systemer eller forfalske eksamens-beviser frem på skærmen efter brøkdele af et sekund.

Snyd med eksamens-beviser og prøve-resultater er blevet en hel industri på internet.

Kaspersky giver et eksempel, som firmaets sikkerheds-eksperter fandt på nettet:

På bestemte hjemmesider skal potentielle snydere blot vælge fag-område, akademisk grad og uddannelses-institution i en ordre-formular. Derefter betales for servicen, og efter få øjeblikke står man med et eksamens-bevis, der ser helt autentisk ud. Lige klar til at blive printet ud.

Kaspersky har også undersøgt nogle af de mest udbredte it-systemer i uddannelses-sektoren, hvor skoleaktiviteter, kommunikation mellem lærere og forældre, lektier, karakterer og meget andet ligger online.

Ofte skal man kun have et brugernavn og en adgangskode for at få tilgang – uanset om man er elev, forælder eller lærer. Det gør systemerne nemme at hacke med stjålne eller genbrugte login-oplysninger. Dermed er systemerne sårbare over for svindel med karakterer og fravær.

Her er sådan en internet side, hvor man mod betaling kan købe eksamens-beviser og certifikater til snart sagt alle højere læreanstalter. (Foto: Kaspersky)

”Vores research har bl.a. afsløret en online leverandør, der vil lave et hvilken som helst certifikat mod betaling. Det er naturligvis illegalt at bruge den slags falske papirer, men man forstår også godt, at mange stressede skole-elever og studerende lader sig lokke,” siger David Jacoby, Han er it-konsulent hos Kaspersky.

Det russisk-ejede sikkerheds-firma har en række gode råd parat, som vil gøre det muligt at forhindre snyd med eksamens-papirer og andre certifikater:

  • Hvis et eksamensbevis ser mistænkeligt ud – dobbelttjek med uddannelses-institutionen. Den fører nemlig optegnelser over dimittender og deres præstationer.
  • Indfør en to-faktor-godkendelse på adgang til it-systemerne. Særligt dem, som giver adgang til elev-optegnelser, karakterer og vurderinger. Indfør i samme ombæring stærke adgangs-kontroller, der gør det svært for hackere at bevæge sig på tværs af systemerne.
  • Træn medarbejderne i it-sikkerhed, så de bedre forstår, hvordan man opretter og bruger adgangskoder på en sikker måde.
  • Sørg for at have to separate og sikre trådløse netværk. Ét for medarbejdere og ét for studerende. Eventuelt skal der laves et tredje netværk for gæster.
  • Lad jer ikke friste til at lægge alt online.
  • Indfør og håndhæv en robust politik for adgangskoder og passwords. Husk at opfordre alle til ikke at dele deres login-oplysninger med andre.
  • Brug en pålidelig sikkerhedsløsning, som giver omfattende beskyttelse mod en lang række cyber-trusler.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Facebook vil stoppe løgne om sig selv