Nye Sony’er bliver mareridt for AirPods

England tager Huawei ind i 5G varmen

I Danmark har TDC sat Huawei i skammekrogen. I USA’s forsøger præsident Donald Trump at sortliste den kinesiske telegigant i så mange lande som muligt. Men i Storbritannien har Huawei en stor finger med i spillet i landets udrulning af det første store 5G netværk i Europa.

Alle fire store britiske udbydere af mobil-telefoni – Three (3), Vodafone, O2 og British Telecoms EE – bruger Huawei til at bygge deres nye superhurtige netværk. På trods af USA’s pres for at udelukke kineserne.

Ifølge det store engelske dagblad The Guardian er Huawei f.eks. involveret med teknologi i seks af de syv første byer, hvor Vodafone lige nu er ved at installere 5G ud. Huawei er også med i hundreder af EE master, ligesom O2 og Three også har tegnet kontrakter med kineserne.

Hvor Danmark lige nu er nået til de første små og meget begrænsede 5G testkørsler hos Telia, Telenor og TDC, er briterne i fuld gang med at rulle fremtidens mobiltelefoni ud i langt større målestok. Alle større byer skal være med inden årets udgang.

De engelske teleselskaber tør ikke undvære Huawei, hvis de vil have 5G ud til det lovede tidspunkt.

Tilsyneladende bruger de britiske teleselskaber ikke Huawei i de centrale dele af deres 5G net. Dermed følger de retnings-linierne fra den gamle engelske regering, men tager en risiko i forhold til den nye. Ingen ved nemlig, om den næste mand i Downing Street 10 vil stramme sin holdning og måske bandlyse Huawei helt.

De engelske teleselskaber har dog også gode grunde til at bruge Huawei. Det er aldrig godt at satse alene på én leverandør til sit mobilnet. Ved at have flere er sandsynligheden for et større nedbrud mindre.

For eksempel holdt et nedbrud i Ericssons udstyr millioner af brugere i O2 netværket fra at kunne bruge deres 3G og 4G telefoner i et helt døgn forleden. Havde alle teleselskaber brugt samme udstyr, ville hele Storbritannien have været uden mobiltelefoni.

Andre mener, at det vil koste halvanden eller to års forsinkelse af 5G, hvis man holdt Huawei helt ude. Så langt fremme er den kinesiske telegigant nemlig med sin teknologi..

Uanset om man kan lide det eller ej – i mange lande vil det være praktisk at tage Huawei ind i varmen, hvis man vil være med fremme i 5G udviklingen….

På det engelske marked kan man allerede købe 5G telefoner fra fire forskelllige fabrikanter – Samsung, OnePlus, Oppo og Huawei.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye Sony’er bliver mareridt for AirPods