Amazon fylder 25 år

Nye Sony’er bliver mareridt for AirPods

Siden de første ægte trådløse øretelefoner dukkede op i 2014, er der kommet mange nye på banen. Markedet er jo også enormt med de millioner af smartphones, folk bærer rundt på verden over.

Apple var nok først blandt de store, og firmaets AirPods er den absolutte bestseller, når det gælder de små øretelefoner uden ledning. Ikke mindst i Danmark, hvor iPhone sidder på omkring 40 pct. af mobilmarkedet.

Nu ser Apple imidlertid ud til at få seriøs konkurrence fra Sony. Japanerne har nemlig for første gang indbygget deres fremragende QN1e støjreduktion i trådløse øretelefoner. Lægger man dertid  Sonys ry for god lydkvalitet, kunne de nye WF-1000XM3 meget vel kunne blive et mareridt for AirPods.

Sony har presset sin avancerede støjreduktion ned i små trådløse øretelefoner.

QN1e processoren har Sony allerede anbragt i både større lukkede hovedtelefoner og i små øretelefoner med ledning. Teknologien bygger på to mikrofoner i hver øreprop, og de skal fungere meget effektivt til at holde støjen udefra væk, når man gerne vil koncentrere sig om musikken, podcasts eller sine håndfrie telefon-samtaler.

Sony lover, at kvaliteten er den samme som på sine WH-1000XM3 hovedtelefoner, der kom sidste år. De fik forrygende anmeldelser med stor ros til musikalitet, lang batteri-levetid og en lydreduktion, som sendte Bose ned på en andenplads.

QN1e chippen indeholder således en digital-til-analog konverter og en 24 bit signal processor, Det sikrer bedre kvalitet og giver adgang til at skalere komprimeret musik til en højere kvalitet.

De nye små Airpod konkurrenter kører op til seks timer på en opladning – og det er vel at mærke med den aktive støjreduktion tændt. Kobler man støjfiltrene fra, øges spilletiden til otte timer. Flot.

Med den aktive støjreduktion tændt kører Sonys øretelefoner i seks timer på en batteri opladning. Kobler man, støjfiltret fra, øges spilletiden til otte timer.

Lægger man øretelefonerne i den medfølgende bære-æske med integreret powerbank, har man 24 timers spilletid med støjreduktionen på – 32 timer uden. Altså inden man skal finde en stikkontakt. Ti minutter i æsken giver i øvrigt 90 minutters ekstra spilletid med støjreduktionen tændt.

Sony har indbygget et nyt Bluetooth system i de nye WF-1000XM3, så begge øretelefoner parrer sig på samme tid med den mobiltelefon, laptop, tablet eller anden lydkilde, man vil hente sin underholdning fra.

Det sikrer dels en højere stabilitet og bedre lydkvalitet. Dels kan man vælge at bruge kun den ene øreprop og lade det andet øre være frit.

Der er touch paneler på øretelefonernes yderside til volumen, skip af melodier og tage imod eller stoppe telefonsamtaler. Selvfølgelig kan man også her aktivere sin mobiltelefons digitale stemme-kontrol via Google Assistent.

Nærbillede af Sonys lille hemmelighed i de nye øretelefoner. Denne QN1e chip skal gøre mirakler.

Velvidende, at øretelefoner og smartphones stadig bruges til telefon-samtaler – i hvert fald engang imellem – har Sony tilføjet støj-undertrykkelse ud over støjreduktionen. I praksis betyder det, at brugerens stemme-frekvenser isoleres digitalt fra omgivelsernes larm.

WF-1000XM3 arbejder med samme app, som kendes fra Sonys to andre hoved- og øretelefoner med aktiv støjreduktion. Den fås til både iOS og Android og giver mulighed for at indstille niveauet af den ønskede støjreduktion. Er man ude at flyve, drejes den f.eks. op på maksimum, mens man drejer næsten helt ned på kontoret.

Sonys spændende lille nyhed fås i sølv eller sort. Øretelefonerne kommer til Danmark i midten af august til en pris omkring 2.000 kroner.

Det er ikke billigt og også noget dyrere end AirPods. Omvendt har AirPods ikke aktiv støjreduktion og nær så meget lydforbedrende elektronik indbygget som WF-1000XM3….

Lægger man sine øretelefoner ned i den medfølgende bæreæske, når man ikke bruger dem, øges batteritiden til 24 og 32 timer, før en stikkontakt skal findes.

 

Støjreduktionens effektivitet kan fintunes via en app, der fås både til Android og iPhone.

Sonys nye trådløse øretelefoner fylder meget mindre end Apples AirPods – og så har Apple ingen aktiv støjreduktion at byde på.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Amazon fylder 25 år