Huawei holder skansen i Danmark

Håndværker-mobil bliver nålestribet

Samsung er den eneste af de store fabrikanter, der bygger ekstra hårdføre smartphones – de såkaldte håndværker-mobiler. Det kan undre en smule, for stadig flere mennesker bevæger sig udendørs – enten på arbejde eller i fysisk udfordrende hobbies som cross-løb, BMX cykling, sejlsport osv, som almindelige mobiler ikke kan holde til.

Den markeds-position giver selvfølgelig Samsung mange fordele. Direkte konkurrenter er nemlig kun mindre kendte kinesiske navne plus outdoor mærker som CAT eller Landrover, der får specielle telefoner fremstillet til sig.

I denne uge lancerer Samsung den nye Galaxy XCover 4S Enterprise Edition i Danmark. Det er en opgradering af sydkoreanernes XCover serie med forbedret data- og bruger-sikkerhed samt gode features til at integrere telefonen i virksomheds it-systemer. Man kan derfor godt sige, at XCover skifter fra overall til nålestribet, uden at det går ud over dens solide kvaliteter.

Den nye Samsung Galaxy XCover 4S kan tåle råt udendørs brug. Telefonen kan betjenes med handsker på.

Samsung Xcover telefoner kan således tåle at falde ned på sten uden at tage skade. Den er vand- og støvtæt efter den særligt strenge IP68 specifikation, og den overholder også de amerikanske MIL-STD 810G standarder for brug af militæret.

I modsætning til de fleste andre håndværker-mobiler er Galaxy XCover 4S slank og let at holde om. Den har en fem tommers skærm i beskeden HD-kvalitet og store fysiske knapper på siden, så den kan betjenes med arbejds-handsker på. Desuden fungerer den i ekstreme temperaturer og ligge 1,5 meter dybt i vand i 30 minutter uden at drukne.

Til forskel fra tidligere Xcover 4 telefoner har den nye S-model fået en hurtigere processor, et skarpere kamera og en større hukommelse. Mobilen har nu 3 GB RAM og 32 GB lager som standard, hvilket dog ikke er imponerende, når man sammenligner med de nyeste topklasse smartphones som f.eks. Samsungs egen Galaxy S10. Heldigvis kan lageret opgraderes til 512 GB via Micro SD kort.

Samsungs XCover 4S ser ikke så dramatisk ud som mange andre håndværker telefoner.

De indbyggede kameraer er på 5 megapixel til selfies og 16 MP til almindelige fotos. Her er kameraet på ryggen dog ganske lysfølsomt med en f/1.7 blænde.

Måske Samsung ikke mener, at telefoner som XCover skal bruges som kameraer eller til at samle store mængder billeder eller musik i. Det er bjerg-bestigere og en del håndværkere, ingeniører, landmænd, sejlere og politi- eller brandfolk nok lodret uenige i. De kunne nemlig være den typiske målgruppe for Samsungs super-solide mobiler.

Det helt særlige ved XCover 4S i Enterprise Edition er, at den rummer Samsungs sikkerheds-platform Knox. Den giver adgang til at beskytte data og telefon-samtaler, så ingen kan lytte med, ligesom den kan integreres med virksomhedens kritiske it-systemer.

Samsungs håndværker mobil har fået sikkerheds-systemet Knox indbygget. Telefonen har også trådløs NFC kommunikation og det seneste nye Android 9 styresystem ombord.

I maj 2019 gav det store it-konsulent-firma Gartner Samsung Knox flest ”strong ratings”, da den sammenlignede en række mobile sikkerheds-platforme på markedet. Med i den nye XCover 4S følger fire års gratis sikkerheds-opdateringer.

Sikkerhed kan i øvrigt også være helt handy og håndgribelig. Således kan man på et øjeblik udskifte batteriet på den nye Samsung og lægge et frisk i telefonen. Det kan man på de færreste moderne smartphones i dag.

Samsung Galaxy XCover 4S Enterprise Edition koster 2.299 kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huawei holder skansen i Danmark