Tjen penge på din gamle telefon

Huawei holder skansen i Danmark

Mange havde nok regnet med, at Huawei ville tage et ordentligt dyk i salget af mobiltelefoner på det danske marked efter de mange kedelige omtaler om USA’s sortlistning og udelukkelse fra at bruge amerikansk teknologi og software i fremtiden.

Det er muligt, at dykket kommer. Men i den netop overståede juni, hvor Huawei uden tvivl var det mest omtalte mobiltelefon mærke i danske medier, kom det ikke.

Salgstallene fra to af landets største teleselskaber viser ganske vist små forskydninger i placeringerne på junis Top-10. Men Huawei har lige så mange mobiltelefoner med hos Telia (tre) og hos teleselskabet 3 (én) som i maj.

OnePlus 7 Pro er den eneste ikke-iPhone, der kan bryde Apples dominans hos teleselskabet 3.

OnePlus udfordrer iPhone
Som altid dominerer Apple hos 3. Seks af de ti mest solgte mobiler i årets sjette måned var iPhones – og de ligger øverst på listen. Man kan også tydeligt se, at iPhone brugerne er blevet mere prisbevidste.

Mange synes, at de store iPhone Xs telefoner er blevet for dyre. Derfor ligger Apples ”billig model” Xr helt i top, og ikke langt fra den finder man ældre iPhone varianter som 7, 8 og 6S, der sælges til lavere priser end Xs.

3 fremhæver selv, at OnePlus var junis gode nyhed. Efter halvanden måned på markedet holder den nye OnePlus 7 Pro toptelefon sin fine sjetteplads på hitlisten. Med andre ord har OnePlus som eneste kunnet bryde Apples ”monopol” hos 3.

Her er Top-10 over de mest solgte mobiltelefoner i juni hos teleselskabet 3 – i parentes mobilernes placering i maj:

 1. Apple iPhone Xr (1)
 2. Apple iPhone 7 (3)
 3. Apple iPhone Xs (2)
 4. Apple iPhone 6S (4)
 5. Apple iPhone Xs Max (7)
 6. OnePlus 7 Pro (6)
 7. Apple iPhone 8 (8)
 8. Huawei P30 Pro (5)
 9. Samsung Galaxy S10 (10)
 10. Samsung Galaxy S10+ (9)

Apples iPhone Xr ser ud til at være tidens mest solgte smartphone i Danmark.

Huawei still going strong
Hos konkurrenterne fra Telia ser listen over de 10 mest solgte smartphones i juni noget anderledes ud. Det kan dels skyldes, at Telias typiske kunder har andre præferencer med hensyn til mobil-mærker. Dels hvilke telefon modeller teleselskabet lige har på tilbud i den pågældende måned.

Også hos Telia er Apple det klart stærkeste mærke med fem iPhones i junis Top-10. Den mest populære model er igen iPhone Xr. Det passer fint sammen med de internationale trends, hvor Apple sælger flere af den ”lille nye” end af dens dyrere storebrødre.

Huawei har hele tre telefoner i Top-10 hos Telia – den bedst placerede på junis andenplads. Det tyder bestemt ikke på en kundeflugt fra det kinesiske mærke.

Til gengæld er der kun blevet plads til en enkelt Samsung telefon hos Telia – Galaxy S10 på en flot fjerdeplads. OnePlus ligger nederst i Top-10 med sin 7 Pro telefon.

Her er Top-10 over de mest solgte mobiltelefoner i juni hos Telia – i parentes mobilernes placering i maj:

 1. Apple iPhone Xr (3)
 2. Huawei P30 Lite (ny)
 3. Apple iPhone Xs (1)
 4. Samsung Galaxy S10 (ny)
 5. Huawei P30 Pro (4)
 6. Apple iPhone 8 (6)
 7. Huawei Mate 20 Pro (7)
 8. Apple iPhone Xs Max (5)
 9. Apple iPhone 7 (ny)
 10. OnePlus 7 Pro (10)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tjen penge på din gamle telefon