Her er der terror i Europa

Brug dit kranie som højttaler

Knogle-vibration har mærkelig nok aldrig fået en kommerciel succes, selvom teknologien både er oplagt og gennem årene har fået en væsentlig bedre lydkvalitet.

Hvor ”almindelige” højttalere, hovedtelefoner og øretelefoner sender deres lyd gennem luften, fungerer ”bone conduction” ved at gøre det via menneske-kroppens ben, knogler, skelet, rygrad og kranie.

Som højttaler sker det typisk ved at lægge enheden som en sjal omkring hals og skulder. Som hovedtelefoner ved at lægge dem bag øret. Det får dem til at ligne et høreapparat.

Duo ligner høre-apparater, men har et meget bredere anvendelses-område.

De nye Duo Bones Conduction Health Monitoring øretelefoner tager ”bone conduction” til et højere niveau. De fungerer nemlig ikke kun som moderne trådløse øretelefoner, men også som elektronisk sundheds-overvåger.

Via en indbygget Na+ ion sensor kan øretelefonerne f.eks. måle kroppens væske-balance og stofskifte. Dertil kommer de mere almindelige målinger af puls, temperatur, hjerterytme, stress-niveau, kalorie-forbrænding og antal gåede og løbede skridt, som moderne fitness-armbånd og smartwatches også kan levere.

Med andre ord lyder Duo Bone som en interessant mulighed for mennesker, der gør sig meget i sport, motion – og som gerne vil holde et skarpt øje på deres krops velbefindende.

Ligesom mange smartwatches er Duo øretelefonerne forsynet med en sensor, der kan overvåge bærerens puls, temperatur osv.

Manden bag de utraditionelle øretelefoner har også et par ekstra finesser på lager: For eksempel er der en Glass Adapter, der gør det mere behageligt at bære briller og øretelefoner på samme tid.

Tilsvarende hjælper en Aid Loop med at høre og adskille bestemte lyde i støjende omgivelser. Det synes som en god idé til folk, der ikke hører så godt – f.eks. ældre.

Duo er en integreret mobiltelefon – den har mikrofon til håndfri samtale – øretelefon, aktivitets-måler og sundheds-tracker på samme tid. Interessant koncept, som det bliver spændende at følge, når det formentlig kommer på markedet næste år.

Lige nu er Duo kun en fungerende prototype, der er tegnet af den unge tyske designer Louis Berger. Han skal bl.a. have kontakt til både fabrikanter af høre-apparater, hovedtelefoner og sports-udstyr….

 

De trådløse Duo øretelefoner er vand- og støvtætte.

Aid Loop er et stykke tilbehør, der hjælper med at filtrere de ønskede lyde – f.eks. en stemme – ud fra støjende omgivelser. En god idé til svagt-hørende.

 

 

Duo øretelefonerne lades op trådløst. Bare læg dem på en Qi kompatibel oplader-plade.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er der terror i Europa