Apple har sine problemer med Kina

Her er der terror i Europa

Den europæiske politi-myndighed Europol har udsendt sin seneste rapport, der handler om terrorismens udbredelse i vores del af verden.

Ifølge Europol blev 13 mennesker dræbt af terror-relaterede aktiviteter i 2018. 53 blev kvæstet i EU-landene. I alle tilfælde var der tale om jihadistiske angreb.

Totalt set anholdt politiet i de 28 EU-lande 1.056 mennesker for terror-relaterede handling sidste år. Halvdelen – 511 – skal være yderlig-gående muslimer.

Ikke desto mindre havde flertallet af gennemførte, forpurrede eller mislykkede terror angreb en helt anden baggrund end islam og arabere. De skyldes stærk nationalisme eller separatisme. De stod for 83 kendte angreb.

(Infografik: statista.com)

Europol har registreret 129 terror-angreb i 2018. Det var et stort fald i sammenligning med 2017, hvor EU var offet for 205 angreb – gennemførte, stoppede eller mislykkede.

24 af sidste års terror angreb i Europa havde jihadist sammenhæng, 19 var gennemførst af ekstremt venstre-orienterede, og et enkelt var foretaget af højre-orienterede. Langt størstedelen – 83 – var etno-nationalister eller separatister, fortæller Europol.

Dermed fortsætter trenden fra 2017, hvor Europa var udsat for 137 nationalistiske og separatistiske terror angreb, 33 af muslimske ekstremister og 24 fra venstre- orienterede aktivister.

Tankevækkende….

(Infografik: Statista.com)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple har sine problemer med Kina