Oppo viser helt ny selfie feature

Så gamle er vi i år 2100

Gennem næsten 70 år er menneskenes gennemsnits-alder hoppet fra kun 24 år i 1950 til næsten 31 år i dag. Et tydeligt bevis på, at vi får mange flere gamle på denne jord – bl.a. fordi levevilkårene og medicin-behandlingen er blevet forbedret.

Den udvikling vil imidlertid accelerere voldsomt i de næste 80 år, forudser FN i en ny opgørelse. I år 2100 vil de levende mennesker på denne klode være i gennemsnit 42 år.

Ifølge FN’s statistikker er Nordamerika i øjeblikket den region, der har den højeste gennemsnits-alder med 30 år. Europa følger lige efter med 29 år, mens Afrika er ”yngst” med kun 19 år. Det lave tal i Afrika skyldes mange børn og få i, hvad vi andre kalder pensionist-alderen. Mennesker bliver typisk ikke gamle på det sorte kontinent.

(Infografik: Statista.com)

Ved næste årtusinde-skifte vil situationen se helt anderledes ud, spår FN. Da vil gennemsnits-alderen i Latinamerika have overhalet både Europa og USA og Canada. Folk i Sydamerika og Karibien vil i snit være 42 år gamle – europæere kun 41.

Den eneste region på kloden, der fortsat vil have stigende fødselstal i de kommende årtier, er Afrika, Det er med til at holde gennemsnits-alderen nede. I alle andre dele af verden bliver mennesker ældre og ældre.

Det giver en demografisk udfordring for regeringer og politiske systemer i mange lande. I Japan er den aldrende befolkning allerede et stort problem, og i Danmark diskuterer både den gamle og den nye regering om en fleksibel pensionist-alder….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oppo viser helt ny selfie feature