Når en trådløs oplader er helt fleksibel

Stor ørenlyd til små penge

Det er omkring fem år siden, at vi så de første ”rigtigt” trådløse øretelefoner. Siden er der dukket mange forskellige op, og de trådløse er efterhånden ved at være næsten lige så udbredte som deres fætre med ledning på.

Det britiske Hi-Fi mærke Cambridge Audio er sent ude med sine første trådløse øretelefoner. Melomania 1 hedder de. Opkaldt efter det koncertsted, der ligger i stue-etagen under audio-firmaets udviklingscenter i London.

Kan Cambridge Audio nyhederne så ting, der kan retfærdiggøre, at englænderne er så sent ude med deres første trådløs øretelefoner – sammenlignet med konkurrenterne?

Svært at sige, når man ikke har hørt dem. Men ambitionerne synes at være i orden, uden at prisen har fået lov til at galoppere helt op i skyerne. 130 USD eller ca. 890 kroner lyder rigtig fornuftigt for et sæt seriøse øretelefoner.

Samtidig er det mindst 500 kroner billigere end AirPods fra Apple. Det vil ofte være dem, som danskere vil sammenligne Melomania med:

Cambridge Audio nyhederne er først og fremmest mindre end Apples populære øretelefoner. De har ikke den lille pind stikkende ud af øret.

Dernæst kan Melomania 1 spille meget længere på en batteri-opladning. De nye Airpods 2 klarer med lidt god vilje fem timer – de engelske øretelefoner ni. Tilmed reklamerer Cambridge med, at firmaets nyheder kan levere 45 timers musik.

Det er naturligvis en sandhed med modifikationer: Det kræver, at man lynhurtigt lægger sine Melomania i den medfølgende bæreæske, når den mindste træthed kan mærkes. Her ligger der en så stor powerbank, at øretelefonerne kan lades op fem gange. Altså 45 timer, uden at Melomania skal puttes i stikkontakten.

Helt uden pauser i musikken kan man heller ikke klare tilførslen af ny energi. Fra tom til 100 pct kapacitet vil det tage 90 minutter at lade Cambridge øretelefonerne op. 20 pct tager 15 minutter og 80 pct en time.

For et sæt trådløse øretelefoner til en ret lav pris ser de øvrige specifikationer på Melomania 1 flotte ud: Driverne er lavet af let graphene materiale, og de er med 5,8 mm i diameter usædvanligt store. Det mest udbredte er omkring fire millimeter.

Det øger troværdigheden, at Cambridge små ”øredutter” rent faktisk kan dække de lovede 20 til 20.000 Hz i frekvens-område – og undervejs kan aflevere en god og dynamisk bas. Forvrængningen skal holde sig under 0,04 pct.

Cambridge Audio bruger samtidig den seneste nye trådløse Bluetooth 5.0 teknologi med aptX og AAC. De skal dels sikre en afspilning i cd-kvalitet, dels at man kan opnå streaming uden huller på afstande op til 30 meter. Det gælder dog næppe i huse med tykke mure.

Øretelefonerne har selvfølgelig mikrofon i, så de kan bruges til håndfri telefon samtaler og til at kontrollere andre enheder via brugerens stemme. Til det formål er Melomania 1 kompatible med både Apples Siri og Googles Assistent.

De små nyheder kan tåle vand, støv og sved efter IPX5 standarden. Samtidig rumer de Qualcommsseneste Clear Voice Capture støjreduktion. Det skulle sikre, at man kan have Melomania i ørerne både, når man løber Royal Run og danser i regnvejr.

De nye trådløse øretelefoner optræder endnu ikke på hjemmesiden hos Hi-Fi Freaks, der er den danske importør af Cambridge Audio produkter. Melomania 1 blev imidlertid lanceret internationalt lige før weekenden, så det kan næppe vare længe, inden de triller ind i Dannevang….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når en trådløs oplader er helt fleksibel