Facebooks skærme kommer til Danmark

Omsider mobilt nyt fra HTC

Det er bestemt ikke hverdag længere at se nye mobiltelefoner fra HTC. Det taiwanesiske mærke, der engang var så stor på det danske marked, at det åbnede en egen ”flagship store” ved Strøget i København.

Det er længe siden, at HTC var iPhonens største rival i vores lille land. Mange unge kender sikkert slet ikke HTC’s navn. Og de danske entusiaster, der har holdt ved, har ikke kunnet se nye HTC telefoner i ret mange butikker.

HTC har ikke kun haft en nedtur i Danmark. Den har været global og flere gange gjort, at nyheder om en nedlukning af mobilproduktionen var forestående. HTC ville i stedet koncentrere sig om at lave Virtual Reality briller, hvor salget går rigtig godt.

HTC har dog hele tiden lanceret nye smartphones. De har bare ikke slået rigtig an, selvom nogle af dem indeholdt ret sjove detaljer. F.eks. er det HTC’s idé, at man kan betjene sin mobil ved at give den et kram.

Sidste år forsøgte HTC sig så med verdens første mobiltelefon til ”block chain” styring og betaling. Noget af et sats i en lille niche af markedet.

Derfor kommer det sikkert som en lille overraskelse, at HTC nu præsenterer en forholdsvis almindelig mellemklasse mobil.  Den nye HTC U19e ser nydelig ud, men er ikke speciel på nogen måde.

Det skulle da lige være, at U19e er forsynet med et dobbelt selfie kamera. Det ser man trods alt kun sjældent. Med en 24 megapixel sensor hører selfie-skyderen oven i købet til topklassen. Kamera nummer to på forsiden bruges primært til ansigts genkendelse – ”Face Unlock”.

Indendørs er HTC U19e typisk mellemklasse anno 2019. Processoren er Snapdragon 710, der kanassisteres af  6 GB RAM. Skærmen er af OLED typen og på seks tommer. Opløsningen er Full HD+ med 2,160 gange 1.080 punkter.

Forfra er HTC U19e meget almindelig. Rammerne om 6 tommer skærmen er ret tykke. I toppen sidder et dobbelt selfie kamera – i bunden BoomSound højttalere.

Displayet arbejder med den seneste HDR10 teknologi til mere dynamiske billeder. De suppleres af to indbyggede stereo højttalere med HTCs BoomSound for ekstra basdrøn.

For at holde prisen nede forsyner HTC den nye U19e telefon med kun to kameraer på ryggen. Hoved-skyderen er på 12 megapixel med et f/1.8 objektiv. Den suppleres af en telelinse på 20 MP og f/2.6.

En fingeraftryks-skanner er der naturligvis også. Den sidder på konventionel vis på bagsiden. Endelig skal nævnes et batteri på 3.930 mAh med hurtig opladning.

Den danske pris er endnu ikke kendt, men på HTC’s hjemmebane koster den nye U19e 14.900 Taiwan dollars. De svarer til ca. 3.450 kroner….

HTC U19e kommer med et dobbelt kamera på ryggen, som bl.a. kan optage video i 4K kvalitet.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Facebooks skærme kommer til Danmark