Ville I købe en bærbar fuld af virus?

En brødrister for kendere

Traditionel japansk morgenmad består af ris, stegt fisk og miso-suppe. Det vil de færreste europæere nok spise Måske lige bortset fra de svenskere og nordmænd, der elsker at få marinerede sild eller laks på den tid af dagen.

Efter anden verdenskrig er japanerne dog blevet meget mere vestligt orienterede. Faktisk kan man tage sig at tro, at man var i en amerikansk storby med masser af neon-reklamer, når man færdes i downtown Tokyo.

En af de nye traditioner, som japanerne har adopteret, er det ristede brød til morgenmad. Det foretrækker 51 pct. af menneskene i den opgående sols land. Men da japanerne aldrig gør noget halvt, skal deres brødristere naturligvis også være noget særligt. En slags toastere i high-end Hi-Fi kvalitet så at sige.

Det seneste nye på den front kommer fra Mitsubish Electric Corp. Firmaets TO-STI-T kan kun riste ét stykke brød af gangen. Det gøres til gengæld grundigt og med gourmet’ens sans for detaljer.

TO-STI-T er designet i stil med et vaffeljern. Toast-brødet lægges vandret ind i maskinen og får så lagt låget ned over sig. På den måde giver metalboksen skiven af franskbrød en fuldstændig jævn varme på begge sider. Ikke noget med afsvedne hjørner, mens midten af brødskiven er helt fersk.

”Vi ønsker at fokusere på hver enkelt skive brød og behandle det med respekt. Vores ingeniører har skabt den bedste toaster i verden,” fortæller Akihiro Iwahara. Han er chef for Mitsubishis division for elektriske køkken-redskaber.

Selvom TO-STI-T koster omregnet 1.850 kroner, er den avancerede brødrister blevet et hit i Japan. I perioder har den været udsolgt, og Mitsubishi har været nødt til at øge produktionen markant.

Det er nemlig ikke kun privat-personer i Japan, der er blevet ellevilde med TO-STI-T. Også det stigende antal cafeer i landets storbyer køber toasteren i stor stil. De vil nemlig gerne servere hig-end morgenmad, hvor alt bare er perfekt. I skulle bare se de kaffemaskiner, de har udviklet.

Var TO-STI-T ikke en idé til jeres morgenbord? Selvom man jo nok skal være meget tålmodig, hvis man er en hel familie, der alle vil have ristet brød….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ville I købe en bærbar fuld af virus?