Google holder øje med dine online indkøb

Minecraft flytter ind i den virkelige verden

Augmented Reality (AR) har gjort et stort spring fremad, siden Pokemon Go spillet blev præsenteret i 2016. Det ses bl.a i, at et af verdens mest succesrige computerspil i de seneste ti år nu også hopper på AR-vognen.

Microsoft har nemlig meddelt, at spil-bestselleren Minecraft bevæger sig ind i den virkelige verden. Det sker med den nye version Minecraft Earth.

Microsoft har flirted med Augmented Reality siden 2015 og viste allerede dengang en Minecraft version, der skulle spilles med specielle HoloLens AR briller på. På den måde kunne man projicere det virtuelle og LEGO-agtige Minecraft sceneri hen over billeder fra den rigtige verden omkring os.

Fire år senere er denne version af MineCraft stadig ikke kommet på markedet, og den kommer det nok heller ikke. I stedet udnytter Microsoft, at AR teknologien er blevet meget mere tilgængelig end i 2015.

Den nye Minecraft Earth kan således spilles helt uden specielle briller på, hvilket gør spillet meget mere bredt tilgængeligt. Det bygger nemlig på samme teknologi, som vi i dag har til rådighed i sociale medier som Snapchat og Instagram – eller i moderne mobiltelefoner fra Apple og Google.

iPhones og Android smartphones kan f.eks. lave animerede stickers i deres kamera apps, hvor man lægger sjove effekter over sine fotos. Der er AR anno 2019. Og nåh ja – Pokemon Go er også for nylig kommet i en ny udgave, der tillader spillere at fange og fotografere sine fantasi-figurer, som om de var der i virkeligheden.

Microsofts Earth spilnyhed ser ud til at blande det gamle Minecraft univers med lokation-styrede apps som Pokemon Go. Spillerne vandrer rundt i den virkelige verden, mens de holder udkig efter ting og punkter, de kan bruge til at bygge deres eget lille virtuelle univers.

I Minecraft Earth begynder man småt. Man bygger f.eks. et hus eller en scene på et bord – ligesom man ville gøre med LEGO. Når det er færdigt, vandrer man hen i den lokale park og placerer sin bygning i den virkelige verden. Her skaleres den så op i størrelse, som om det var et rigtigt hus – men altså stadig på ens computer, tablet- eller smartphone-skærm-

De første huse og scener, man har bygget, vil følge spilleren ind i Mineraft Earth spillet. De er låst til den første geografiske placering, så andre spillere, der befinder sig i samme park, kan beundre ens kreation – og eventuelt bygge videre på den.

De skabninger, spillerne møder i det nye Minecraft Earth, ser ud til at være harmløse. Det er f.eks. kyllinger, grise, hunde, katte og fugle. Der findes dog også små uhyrer – Endermen og kryb, som man skal bekæmpe.

Det ”gamle” Minecraft spilles bedst sammen med flere venner. Det samme ser ud til at være tilfældet med den nye Earth udgave. Man kan bygge sin nye AR verden i fællesskab og tage på eventyr sammen.

Microsoft har desværre ikke sat en dato på, hvornår Minecraft Earth kommer til salg. Formentlig bliver det i slutningen af 2019 for at få det store julesalg med. En begrænset beta-udgave skal være tilgængelig til sommer.

Det nye Minecraft Earth spil vil kunne køre på Android og Apple iOS enheder, der er Augmented Reality kompatible….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Google holder øje med dine online indkøb