Sony snart klar med Xperia 1

Coros uret tåler selv det ekstreme

Det er ikke kun Casio og Garmin, der kan bygges smartwatches til ægte udendørs brug. Ure, der får Apple Watch til at ligne en lille sart jomfru.

Coros Wearables fra Californien har specialiseret sig i at bygge styrthjelme og smarte ure til eventyrere og outdoor folk, som ikke er bange for at bevæge sig ud i områder, hvor ingen andre – eller i hvert fald kun få mennesker – har været før.

Det nye Coros Vertix indeholder således den mest præcise GPS på noget ur, man kan købe i almindelig handel. Militærfolk og 007-klasse spioner har måske enheder, som kan spore sig ind på endnu færre meter.

Coros Vertix GPS Advemture Watch kan desuden køre i 45 dage på en batteri opladning, når man ikke har GPS’en tændt. Det må være en rekord for smartwatches, der ellers bruger ret meget strøm på grund af deres store farveskærm.

Har man GPS’en tændt for at vide, hvor man er i verden, forkortes batteri-tiden markant. I Full GPS mode er det 60 timer, og i UltraMax GPS 150 timer. Så er det nok praktisk at have et par ekstra powerbank batterier med i bagagen.

Coros uret kan selvfølgelig måle alle de normale helbreds-relaterede ting, som de fleste andre smartwatches også tilbyder – puls, temperatur, kalorie-forbrænding, vandrede eller løbede distancer osv.

Men Coros kan meget mere: Vertix uret indeholder også et avanceret Puls Oximeter, der holder øje med bærerens ilt-forbrug over 24 timer. På den måde bliver brugeren advaret, hvis han eller hun har overbelastet sig selv – og trænger til at holde en pause i de fysiske anstrengelser.

Vertix fås bl.a. i denne azur-blå udgave, der får uret til at se ekstra cool ud.

Coros Vertix kan være til stor hjælp for bjerg-bestigere og vandrere, der bevæger sig meget i højderne. Uret kan både vise den aktuelle højde over vandoverfladen og i hvilke højder, de har befundet sig over forskellige tidsperioder.

Coros Vertix GPS er fremstillet af supersolide materialer med en urkasse af letvægts titanium pakket ind i stødsikkert kunststof. Uret kan bruges i både højder og dybder, da det er vandtæt ned til 150 meter.

Eventyrere bevæger sig som regel ikke i almindelig stue-temperatur. De er mere til ekstremer. Derfor kan Vertix arbejde med GPS’en tændt i 21 timer ved minus 30 grader Celsius. Batterier kan normalt ikke lide kulde, men Coros-urets skulle miste mindre end 30 pct. af sin energi ved minus 20 grader.

Prisen for denne super-coole nyhed er 599 USD eller godt 4.000 kroner….

Coros app’en ved næsten mere om sin bruger, end han eller hun selv gør.

Vertix smart-uret er ekstremt solid og kan tåle at blive brugt i al slags vejr i højder og dybder under vand. Bogstavelig talt.

På grund af sin urkasse i titanium vejer Coros Vertix kun 54 gram.

Coros uret holder nøje øje med, om bæreren er ved at nå det yderste af sine kræfter og udholdenhed. Uret beregner også, hvor lang tids hvile brugeren skal lægge ind.

Cores uret står i trådløs forbindelse med en smartphone app, der registrerer og viser alle brugerens fysiske præstationer.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sony snart klar med Xperia 1