Færre bliver milliardær

Denne bif har dobbeltsenge

Biografer findes i mange størrelser og kvaliteter, men generelt for dem er, at moderne digital teknologi har gjort både billed-oplevelsen og den tilhørende lyd meget bedre end i gamle dage. Det gælder både i de store kinoer og i folks hjemme-biografer.

Heldigvis sidder man også bedre i mange biografer. Sæderne er blevet mere komfortable, og i takt med at den gennemsnitlige dansker vokser i højden, er benpladsen også øget i rummene med det store lærred i den ene ende.

En biograf i Schweiz slår dog alt, hvad jeg har set før. Her sidder man ikke kun i brede lænestole, der kan vippes bagover. Næh, man ligger i en dobbeltseng. Det må da være ideelt, når man har inviteret en date med i biffen. Måske mindre praktisk, når man har hele børneflokken med til en fødselsdags-film.

Dobbeltsengene får skifte lagen og sengetøj efter hver forestilling. (Alle fotos: 20 Minutes)

Cinema Pathé er netop åbnet i den lille by Spreitenbach tæt på grænsen mellem Schweiz og Tyskland. Salen har 11 dobbeltsenge, hvor hoved-enden kan løftes eller sænkes elektronisk pr. fjernbetjening.

Billetterne til den ultimative luksus-bio er ikke ligefrem billige. Regn med 325 kroner pr. snude – 49 schweizer franc – alt efter hvilken film der bliver vist. Med i prisen følger lidt mad og drikke plus adgang til en særlig VIP lounge.

Den schweiziske nyhedstjeneste 20 Minutes fortæller, at luksus-biografen holder nøje med, at der ikke foregår uanstændige ting i dobbeltsengene. Også hygiejnen holdes højt. Lagener og sengetøj skiftes således mellem hver forestilling.

Cinema Pathé kan naturligvis ikke leve af sin lille senge-liggende biograf. Derfor har man hele ni andre og større sale. Den ene er en Imax biograf med 350 almindelige sæder. Ene anden er en børnebif med sækkestole og rutsjebane. Og så er der også en mindre sal med rigtige lænestole og sofaer til to – til dem, der ikke vil ligge ned, mens de ser film….

Den schweiziske biograf har også en særlig filmsal til børn. De kan ankomme på normal vis via en dør og trapper – eller de tager turen via en rutsjebane i et rør.

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Færre bliver milliardær