B&O vil have mere motion

Så stor er iPhone i USA

Har smartphone industrien brug for en saltvands-indsprøjtning? Meget kunne tyde på det, for mange folk venter længere med at købe en ny mobil end tidligere. Det er ikke længere nok, at der bare kommer en ny model.

Smartphone industrien forsøger at svare igen ved at re-lancere klaptelefonerne. Dem kendte vi allerede for 20 år siden, men nu har de fået den nyeste teknologi inklusive displays, der kan bøjes. De var dog ikke kommet på markedet endnu i årets første kvartal og kan derfor ikke præge årets første salgstal.

At der virkelig er brug for et spark bagi til smartphone fabrikanterne, kan man se på de nyeste statistikker fra analysefirmaet Canalys. De afslører, at salget af mobiltelefoner på det amerikanske marked er faldet med hele 18 pct. i årets første tre måneder.

Apple er fortsat en klar favorit hos amerikanerne. I januar, februar og marts sad iPhones således på en markedsandel af 40 pct. i USA. Det lyder næsten, som om tallene var fra Danmark, hvor iPhone er endnu mere dominerende.

 

Hvad der endnu værre for Apple end et lille tab på 0,3 pct. i markedsandel, er de reelle salgstal. Ifølge Canalys har Apple afsat 19 pct. færre iPhones end i samme tidsrum for et år siden.

De helt store vindere på det amerikanske marked er smartphones fra kinesiske Lenovo og TCL. Sidstnævnte laver bl.a. mobiler under mærker som Blackberry og Alcatel.

Lenovo er gået frem med 41 pct og TCL med 31 pct. Også Samsung har vundet markedsandele og har stabiliseret sin sikre andenplads med 29,3 pct. markedsandel. Den helt store taber er til gengæld LG (minus 24 pct) og en masse mindre smartphone mærker på det amerikanske marked.

Ifølge Canalys stod de tre mest populære smartphones for 26 pct af salget i årets første kvartal. Det var iPhone Xr med 13 pct – se indledningsfoto til artiklen – og Samsung Galaxy S10+ og Galaxy S10e med hver seks procent.

Samsungs Galaxy S10+ og S10e – på billedet – er de næstmest solgte smartphones i USA for tiden.

Danskere vil nok undre sig over, at Huaweis navn slet ikke optræder på den amerikanske hitliste for mobiltelefoner. Huawei er ellers rykket op som nummer to i verden, slås med Samsung om andenpladsen i Danmark – og sidder på 34 pct af markedet i Kina!

Forklaringen er præsident Trump og den amerikanske offentlige sektor, der har bandlyst Huawei telefoner. Huawei sælger derfor næsten ikke sine smartphones i USA.

Ved redaktionens slutning havde Canalys endnu ikke offentliggjort salgstallene for mobiltelefoner på det europæiske marked….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

B&O vil have mere motion