Dyrt at bruge mobil i butikker

Hvem tjener mest i pop og rock?

Normalt skriver danske medier, at Sir Paul McCartney er Englands rigeste musiker. Det er heller ikke helt forkert, men kun så længe at man regner i pop og rock.

Tager man musicals med, bliver McCartney nemlig overhalet komfortabelt af Sir Andrew Lloyd Webber – se indledningsfoto. Han står bag shows som “Cats”, “Jesus Christ Superstar”, “Phantom of the Opera”, “Sunset Boulevard” eller “Evita” – og de kan da i høj grad kaldes pop. Af den gode slags.

Ifølge den liste over Storbritanniens og Irlands rigeste musikere, som avisen Sunday Times netop har offentliggjort, er Lloyd Webber god for 820 millioner britiske pund (GBP). Det svarer til en formue på næsten 7,3 milliarder danske kroner.

(Infografik: Statista.com)

Ikke fordi det går dårligt for Paul McCartney. Sammen med sin tredje kone Nancy Shevell skal den tidligere Beatles bassist have skrabet 6,6 mia. kroner sammen på sin bankkonto – 750 mio. GBP. Da McCartney stadig laver plader og turnerer, kan det hurtigt blive til mange flere.

De første irere kommer ind på tredjepladsen. Ikke overraskende U2, der gennem mange år har opbygget et ry for at være et af rock-musikkens bedste live band. Gruppen omkring Bono og Slash skal have 583 mio. GBP på kistebunden. Det er over 5,1 milliarder kroner.

Sir Elton John befinder sig i øjeblikket på en tre år lang afskeds-turné med udsolgte koncerter over hele kloden. Mon ikke der bliver lidt til overs til pensionen, når han engang slår den sidste akkord på sit scene-flygel?

Paul McCartney skal være god for 6,6 milliarder kroner.

Sunday Times’ Top-10 liste er et bevis på, at gammel musik stadig kan tjene mange penge. Blandt de rigeste musikere i Storbritannien og Irland finder man nemlig tre eks-medlemmer fra The Beatles og to aldrende stjerner fra Rolling Stones.

Navnet Michael Flatley på toplistens niende-plads siger måske ikke folk så meget, men de fleste har helt sikkert set hans dans og musik. Flatley er nemlig manden bag de irske danse-shows ”Riverdance” og ”Lord of the Dance.” Hans shows er blevet set ”live” af over 60 millioner mennesker i 60 forskellige lande. Tilsammen skal de have omsat for over 6,8 milliarder kroner.

Den rigeste unge musiker er i øvrigt Ed Sheeran, der indtil videre har tjent 160 millioner pund eller knap 1,1 milliard kroner….

Ed Sheeran er den rigeste af Englands unge musikere.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dyrt at bruge mobil i butikker