Disse telefoner købte vi i marts

Zappa genoplives i nyt bokssæt

Frank Zappa vil de fleste af mine ”voksne” læsere huske som en af de mest spændende og indflydelsesrige rock musikere op igennem 1960’erne, 70’erne og 80’erne.

I sit kun 52-årige liv nåede den utroligt aktive Zappa at indspille og producere flere end 60 albums i genrer, der går fra pop og rock til jazz, fusion og musik til store symfoni orkestre.

Mange betragter ”Zappa in New York” fra 1978 som en af multi-kunstnerens hovedværker. Det genudsendes nu for at fejre Zappas 40-års jubilæum – sammen med en hel stribe af andre Zappa albums.

Zappa Records og Universal Music (UMe) fremstiller bl.a. en Deluxe boks med fem cd’er i og et sæt med tre udvidede LP’er i 180 grams audiofil vinyl. Desuden kan musikken købes i digitalt format via Apple Music, Artist Store, iTunes og Spotify.

Pladeselskabet har været usædvanligt længe om at fremstille denne jubilæums-udgave af Zappa. Men den skulle være helt perfekt både akustisk og visuelt.

Derfor er hele projektet gennemført under overvågning fra Zappa Family Trust. Producere er mesterens søn Ahmet Zappa og trommeslageren Vaultmeister Joe Travers.

Fans med sarte ører vil være glade for at vide, at alle numrene er blevet ”masteret” fra de originale to-tommers magnetbånd med 24 spor og digitaliseret med 24 bit og 96 kHz.

De fem cd’er er placeret i en metaldåse, der er udformet som kloakdækslerne i New Yorks gader. Desuden medfølger en kopi af billetten til et Frank Zappa show.

Boksen indeholder naturligvis live-albummet ”Zappa in New York”. Det er remastered af Bob Ludwig og tilgængeligt for første gang, siden det blev indspillet for over 40 år siden.

De fire øvrige cd’er rummer mere end tre timer med aldrig tidligere udgivne klip fra Zappas berømte koncerter i New York Palladium i 1978. Alle er ny-mixede til 2018 kvalitet.

Med sættet følger desuden et omfattende note-hæfte og live fotos, som datteren Gail Zappa har taget under sin fars koncerter – og som aldrig har været offentliggjort før.

3 LP sættet er presset hos Pallas i Tyskland og er mastered analogt hele vejen igennem til tykke og tunge vinylplader. Den ekstra LP indeholder bonus musik fra The Vault.

 

Hvis I er Zappa fans eller bare samlere af vigtig rock musik fra det forrige århundrede, må disse Frank Zappa klenodier være meget interessante.

Salget af de nye Zappa bokse begyndte i fredags. Priserne går fra 39 USD eller ca. 265 kroner for sættet med tre LP’er – til 95 USD for cd-boksen – det er ca. 650 kroner. Vil man have en t-shirt med, stiger priserne til henholdsvis 62 og 118 USD….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse telefoner købte vi i marts