Europæere elsker Tinder

Katim må være 007’s våde drøm

Kønne er elegante har de aldrig været. Håndværker-mobilerne. Til gengæld er de meget solide og kan som regel tåle at falde på et betongulv fra to meters højde.

De kan tåle vand og støj, tager ikke skade af en tur i mudder eller en vandpyt – og er de møgbeskidte, kan man rense dem med en tur under vandhanen.

Det er ikke noget, man skal byde sin normale smartphone. Heller ikke, når de reklamerer med, at de er vandtætte. Ofte er den eneste modifikation, at telefonen har fået en ekstra lag gummi mellem de to halvdele, der kan holde regnvand og støv ude fra de sarte elektroniske indvolde.

Men sikre. Det er hverken noget, som klodsede håndværker-mobiler eller selv dyre smartphone modeller fra Apple, Samsung, Huawei, Nokia, Sony, OnePlus eller de andre kendte mærker kan tilbyde.

Dét kan til gengæld den nye Katim R01 fra sikkerheds-firmaet DarkMatter i de Forenede Arabiske Emirater. Den ligner en rigtig outdoor mobil i udseende. Med cover og skærm pakket trygt ind i gummi klodser på siden, på hjørnerne og på bagsiden.

Og ganske rigtigt. R01 overholder militære specifikationer til fald, vibrationer, temperatur skift, vand, støj, kemikalier, stød og slag. Touch skærmen kan betjenes med handsker og våde fingre – og der er indbygget termometer, højdemåler, barometer og fugtigheds-sensor.

Det sikre kommer, når DarkMatter fortæller, at R01 kun meget svært kan aflyttes. Den hardware-krypterer både samtaler, email og sms. Telefonen kommer desuden med en forbedret version af Android plus specielt sikre apps til stemme telefoni, video og email.

En speciel knap på telefonens side afbryder mikrofoner og højttalere i forbindelse med topsikre møder, og mobilen sletter alt sit indhold automatisk, hvis den skulle blive udsat for fysisk vold, forsøg på indbrud, eller de indtastede passwords og fingeraftryk er forkerte.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=42&v=6mGaI_w4ck8

En anden knap sender en automatisk SOS i nødsituationer med en præcis angivelse af opkalderens placering med GPS-koder osv. Derudover over har brugeren en særlig knap til direkte, sikker og krypteret samtale til et bestemt nummer, uden at apps skal åbnes, og andre forberedelser skal foretages.

Hvem der har brug for en super-telefon som Darkmatter Katim R01? James Bond naturligvis, selvom Katim R01 ikke passer i stil til en skræddersyet smoking. Politi- og militærfolk kunne være målgruppen. Det samme politikere og erhvervsfolk, der har brug for at kommunikere sikkert – selv under ekstreme forhold.

Desuden vil der uden tvivl være et publikum til R01 blandt privatfolk og entusiaster, der er parate til at betale en formue for en smartphone, de færreste andre har….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Europæere elsker Tinder