VW vil bygge elektriske løbehjul

Spændende udstilling om spionage og teknologi

Jeg ved ikke, hvor meget de blå-blodede taler på tværs af kongehusene i de forskellige lande. Altså ud over ved de officielle gala middage og statsbesøg hos hinanden.

Men én ting er i hvert fald sikkert. De yngre årgange i de europæiske kongehuse har været ret dygtige til at se mulighederne i en mere åben kommunikation med undersåtterne ved at bruge sociale medier.

Det danske kongehus er et fint forbillede – med hyppige opdateringer og mange gode billeder på både Facebook, Instagram og de royales egen hjemmeside.

Her er dronning Elizabeths første Instagram indlæg. (Foto: Instagram)

Nu er det meget mere konservative britiske hof også for alvor fulgt efter. I går skrev dronning Elizabeth II sin første Instagram post, da hun besøgte Science museet i London.

Indlægget kom via kongehusets TheRoyalFamily profil på Instagram, hvor dronningen ofte kan ses på fotos. Hun har bare aldrig før selv skrevet og sendt et indlæg.

Det indeholder en kort tekst og et billede af et gammel brev sendt til dronningens tip-oldefar Prince Albert. Brevet var skrevet af det 18. århundredes berømte engelske matematiker, ingeniør og computer pioner Charles Babbage.

Det er i sig selv opsigtsvækkende, at en 92-årig kvinde debutterer på Instagram. Endnu mere imponerende, fordi dronning Elizabeth flere gange har vist, at hun er med ”på beatet, når det gælder ny teknologi.

Den 26. marts 1976 blev dronning Elizabeth en af de første statsoverhoveder i verden, der skrev en email. Det foregik på Arpanet, der var en forløber for nutidens internet. (Foto: Peter Kirstein) The date was March 26, 1976, peter kirstein

Således begyndte den engelske monark allerede at bruge Twitter i 2014. Hendes første tweet blev såmænd også sendt under et besøg på Science Museum i London.

Helt tilbage i 1976 oplevede man dronning Elizabeth sende en email på, hvad der senere skulle blive til dagens internet.

Det skete, da dronningen overværede en demonstration af ARPANET, der dengang kun blev brugt af militæret og videnskabsfolk. Men det gjorde Elizabeth II til en af de første statsoverhoveder i verden, der har sent en email.

Helt oplagt har Instagram gjort dronning Elizabeths debut som ”online influencer” til en stor medie begivenhed – selvom hun jo nok ikke får samme store million-tal af followers som Ronaldo, Beyonce, Kylie Jenner eller Selena Gomez.

Her er den berømte Pickwick telefon, der fungerede som den varme linie mellem præsident Kennedy og England premier minister MacMillan under Cuba krisen i 1962. (Foto: GCHQ)

Den engelske dronning skrev sin første Instagram post på en Apple iPad, som stod klar til hende på Science museets nye ”Top Secret: From Ciphers to Cyber Security” udstilling i London.

Udstillingen falder datomæssigt sammen med 100-året for etablering af Storbritanniens første efterretnings-tjeneste GCHQ.

På den ny-åbnede ”Top Secret” udstilling fortælles bl.a. historien om Alan Turing og, hvordan han og hans medarbejdere knækkede nazi-tyskernes berømte Enigma kode-maskine under anden verdenskrig.

”Top Secret” udstillingen åbner gratis for publikum fra den 10. juli. Måske man skulle tage den med i sin planlægning af næste London trip – også selvom det bliver til et England efter Brexit….

Sådan så tyskernes avancerede Enigma kodemaskine ud, som briterne brugte flere år til at knække under anden verdenskrig. Enigma er et af hoved-temaerne på den nye “Top Secret” udstilling på Londons Science Museum. (Foto: GCHQ)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VW vil bygge elektriske løbehjul