Når Brother tages med i marken

De lærer i mørke

I Danmark tager vi det som en selvfølge, at alle børn og voksne har elektrisk lys, når de skal læse deres lektier eller lære nye færdigheder.

Sådan er det bare ikke alle steder i verden. Ifølge FN’s UNESCO har kun 69 pct. af børn i folkeskole alderen adgang til elektriske lamper. Det er verdens-gennemsnittet – med lande som Kina eller Danmark med 100 pct. i den ene ende og Sierra Leone med fire pct. i den anden.

De seneste statistik-tal stammer fra 2017. De viser – ikke overraskende – at regionerne syd fra Sahara mangler elektricitet mest af alle. Det kan godt være, at de afrikanske lande har høj sol og masser af lys om dagen. Om aftenen og om natten er der til gengæld bulder-mørke….

(Infografik: Statista.com)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når Brother tages med i marken