Her er første microSD kort med 1 TB

Kina blive elektrisk på vejene

I Danmark taler vi meget om elbiler, men køber ikke særligt mange af dem. Elektrisk drevne personbiler bliver primært købt i Kina og i Norge. I vores naboland er det hver tredje nye bil.

De tyske bilfabrikanter er opskræmte efter diesel skandalen og forsøger nu at indhente det forsømte. Indtil for et par år siden var der ingen tyskere, som tog elbiler alvorligt. De var kun noget for grønne miljø-aktivister.

Spørgsmålet er, om VW, Mercedes, Audi, BMW, Porsche osv ikke allerede er for sent ude. Kineserne har sat sig på verdensmarkedet for elbiler – og så har de dét land på kloden, der køber klart flest personfragtere med elektrisk motor.

Tesla viste vejen i januar, da den amerikanske elbil pioner besluttede at bygge en ny stor fabrik nær Shanghai i Kina. Siden har britiske Dyson, som de fleste kender fra støvsugere, annonceret, at dens første produktion af elbiler lægges i Singapore. Altså igen i Asien. Ikke hjemme i det Brexit ramte England.

(Infografik: Statista.com)

Dyson har allerede 1.100 ansatte i Singapore inklusive koncernchefen Jim Rowan. Dyson er en af bystatens store arbejdsgivere. Derfor blev det Singapore og ikke Kina, hvor Dysons elbiler skal fabrikeres.

Asien – og især Kina – er den globale vækst-motor for elektriske køretøjer. Her er antallet af solgte elbiler mere end fordoblet hvert eneste år fra 2013 og frem til i dag. De første tal for 2018 antyder, at fremgangen fortsætter i samme tempo.

Ifølge branche organisatonen International Energy Agency  (IEA) vil der i 2030 køre 125 millioner elbiler rundt på verdens veje. Kina vil have de fleste, og Europa vil følge efter som, nummer to. Spørgsmålet er, om Danmark ikke humper bagefter….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er første microSD kort med 1 TB