Nu bliver tandbørsten rigtig klog

De folder i flok

Samsung og Huawei har bestemt ikke monopol på folde-mobiler. Adskillige fabrikanter viser prototyper af klap-telefoner på Mobile World Congress 2019 i Barcelona, men kun få så offentligt som de to giganter.

Formentlig skyldes det, at de endnu ikke er så langt med udviklingen som Samsung med sin Galaxy Fold og Huawei med sin Mate X, men de er der – altså den nye type telefoner – og vi vil få dem at se i de kommende måneder.

En af dem kommer helt sikkert fra OnePlus’ søsterselskab OPPO. Mærket er ikke særlig kendt i Danmark, men på verdensplan er OPPO altså verdens femte største smartphone fabrikant – lige i hælene på Samsung, Apple, Huawei og Xiaomi.

TCL’s forslag til en klapmobil minder meget om Samsungs Galaxy Fold.

 

OPPO’s forslag til en klapmobil minder rigtig meget om Huaweis Mate X. Både i størrelse, design, måde at hængsle på og ideen med at lade tre kameraer på stribe ved siden af en lidt mindre skærm på telefonens bagside.

OPPO havde oprindeligt planlagt at vise folde-telefonen som hoved-nyhed på MWC udstillingen, men valgte i stedet at fokusere med på sin nye super-zooom til smartphones. Måske det var klogt gjort, for at få en optisk forstørrelse på 10 gange på en mobil – og uden tab eller forvrængning – er virkelig en stor ting for alle, der tager mange billeder.

Hvor OPPO altså lægger sig op ad Huawei i sit design, har en anden stor kinesisk fabrikant – TCL – kigget Samsung over skuldrene.

Apples ene grundlægger – Steve Wozniak – frygter, at hans gamle firma sakker agterud, hvis der ikke snart kommer en iPhone, man kan klappe op og i.

Den prototype, som TCL viser i Barcelona, har nemlig præcis samme størrelse som Samsung Galaxy Fold – 7,2 tommer klappet ud – og bruger også samme type fleksibel skærm. CSOT hedder den med et teknisk udtryk.

OPPO telefonen kan beundres på hovedbilledet til denne artikel. Meget interessant hævder TCL, at de kan fremstille den til en human pris. Langt billigere end Samsung og Huawei. Måske nede på 5.000 kroner. Vi må dog vente indtil 2020, inden TCL er helt klar.

Spørgsmålet bliver så også, under hvilket mærke TCL vil markedsføre sin foldbare nyhed. Det kan være TCL selv eller Blackberry eller Alcatel. Den kinesiske koncern ejer dem alle – plus nogle flere.

OPPO’s klaptelefon ligner Huaweis MMate X til forveksling.

Til gengæld har det overrasket en smule, at Lenovo ikke har sin længe ventede foldemobil med i Barcelona. Den kunne f.eks. markedsføres under Motorola navnet, som den kinesiske pc-gigant ejer i dag. Måske den dukker op senere på foråret.

LG havde de fleste også regnet til klap-viserne på den store udstilling. LG har nemlig for længst vist prototyper af klapmobiler på sin hjemmebane i Sydkorea.

Internationalt vil LG dog klappe hesten en smule. Sydkoreas nummer to vil se, om publikum nu er virkelig rede til at betale så mange penge for at få en folde-telefon med Samsungs eller Huaweis navnetræk på.

Der står altså ikke Huawei Mate X på denne klaptelefon, men OPPO.

Endelig har Apple fået en efterlysning: Hvor er folde-udgaven af iPhone, spørger den ene af Apples to grundlæggere – Steve Wozniak – i det store amerikanske erhvervs-medie Bloomberg. Wozniaks makker fra de tidlige Apple dage – Steve Jobs – døde for et par år siden.

Wozniak er i dag kendt som en skarptunget kommentator af udviklingen inden for it, mobiler og teknologi generelt. Til Bloomberg siger han bl.a:

”Apple har i lang tid været markedsledende inden for en række områder som f.eks. ansigts-genkendelse og betaling med telefonen. Men Apple er bestemt ikke førende, når det gælder fremtidens foldbare telefoner….”

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu bliver tandbørsten rigtig klog