Nokia viser utrolig kamera mobil

Danmark får 5G i maj

Under normale omstændigheder vil det vare i hvert fald to år, før Danmark sådan for alvor får fremtidens 5G telefoni. En fremtid, der f.eks. byder på, at man kan downloade en hel film i 4K kvalitet ned på sin smartphone på tre sekunder.

Et lille antal danskere kan dog være heldige og opleve 5G allerede senere på foråret. Da vil teleselskaberbe Telia og Telenor nemlig tænde for Danmarks første 5G netværk.

Forsøget vil blive gennemført på to steder i Danmark. Aalborg er nok den ene lokation, fordi Telenor har et center i den nordjyske by. Det samme har Nokia, der leverer 5G masterne. Den anden placering er foreløbig hemmelig.

Telia og Telenor vil prøvekøre fremtidens 5G telefoni to steder i Danmark fra andet kvartal af i år.

Den danske regering har meldt helt klart ud, at vores lille land skal være med helt fremme i bussen, når fremtidens mobile telenet bliver rullet ud. 5G er nemlig meget andet end lynhurtige downloads af de seneste Netflix serier.

5G vil også give adgang til helt nye anvcndelser i erhvervsliv, sundheds-sektoren, industri og trafik. 5G ventes således at blive rygraden i fremtidens gader og veje, hvor bilerne kan køre autonomt og selvstændigt.

”5G bliver en markant forbedring af Danmarks digitale infrastruktur. Med de nye test-områder skaber vi et miljø, der vil give os vigtige erfaringer med fremtidens telefoni,” forklarer Morten Bentzenzen. Han er administrerende direktør i www.telia.dk

.

Her er LG’s noget utraditionelle V50 telefon med 5G i.

”Vi vil bruge test-områderne til at give kunderne mulighed for selv at afprøve og vurdere teknologierne i praksis,” fortsætter han-

Telia og Telenor lagde i 2012 deres mobile net sammen. Samtidig etablerede man et fælles netværks-selskab, der nu skal stå for de første små 5G områder i Danmark.

Telia og Telenor kommer ikke til at mangle telefoner, der kan arbejde i de nye super-hurtige netværk. Lige nu kappes verdens store smartphone fabrikanter om at præsentere 5G mobiler – blandt dem Samsung, Huawei, LG, Xiaomi og OnePlus. Apple vil ikke vise en 5G iPhone før i 2020.

Når 5G om et par år eller tre bliver rullet ud i større målestok, vil langt fra hele Danmark komme med. I de første år vil 5G udelukkende køre i landets store byer. I resten af landet kører teleselskaberne videre med forbedrede 4G net….

Huaweis nye folde-telefon Mate X er født med 5G i.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nokia viser utrolig kamera mobil