TDC køber Firmafon

Det gode skib IKEA på vandet

Den svenske møbelgigant IKEA har altid slået på, at koncernens møbler er lidt grønne og designet lidt sundere end alle andres. Med udbredelsen af gør-det-selv reoler og møbler fra IKEA i bl.a. danske hjem, må man sige, at salig Ingvar Kamradt har haft held med sin mission.

Det seneste nye koncept til at forbedre sig miljørigtige image får IKEA til at gå til vands. IKEA har nemlig udviklet en lille fjernstyret båd, der samler affald op fra vandet, når den futter rundt på søer, åer og floder.

Det gode skib IKEA ligner noget til børn, hvilket ikke er så mærkeligt. Designet er nemlig inspireret af IKEAs SMÅKRYP legetøj til badekarret. Funktionen er dog meget mere voksen, selvom børn gerne må lege med.

Man kan aldrig lære sine efterkommere tidligt nok, at de skal passe godt på den planet, vi har sat dem i verden på. Når deres forældre og bedsteforældre ikke er så gode til det.

Forbillede for det gode skib IKEA er børne-legetøjet SMÅKRYP.

Indtil videre har IKEA kun bygget to eksemplarer af skibet. De sejler rundt på Deptfordt Creek i det sydøstlige London. Her kan publikum få lov til at styre bådene som led i en kampagne for at holde storbyens vande fri for plastikposer, vandflasker, burger indpakning og det, der er værre.

De gode skibe IKEA kan hver opsamle 20 kilo affald, inden deres tanke skal tømmes. Opsamlingen kan foregå meget præcist, for bådene er nemlig forsynet med kamera – præcist som video-droner oppe i luften.

London er hårdt ramt af forurening. Hvert år fisker myndighederne knap 300 tons skrald op fra Themsen, og det er kun en meget lille del af, hvad der flyder rundt i den store flod.

Når kampagne-perioden er færdig i denne uge, vil IKEA donere sine to rense-skibe til miljø-organisationen Hubbub.

Måske IKEA’s topledelse samtidig burde overveje at brede sit gode initiativ ud i bredere målestok. De fjernstyrede IKEA både kunne måske opgraderes med kunstig intelligens, så de kunne tøffe rundt og rense vandet helt automatisk….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TDC køber Firmafon